Autor Wątek: Problem z Eureka Mignon Silent Range Speciality  (Przeczytany 727 razy)

Offline jburek

• Ekspres: Ascasso DUO PID V2
  • Młynek: Eureka Mignon Silent
Problem z Eureka Mignon Silent Range Speciality
« dnia: 12 Październik 2024, 11:41:29 »
Cześć
Mam młynek jak w temacie, zakupiony równo 2 lata temu i miesiąc więc najwyższa pora na awarię ;)
Mianowicie - nie działa wyświetlacz a jednocześnie panel dotykowy. Jakiś czas temu padł "przycisk" zwiększania czasu mielenia, dziś przestały działać oba. O ile z niedziałajacym jednym dało się żyć, bo licznik się "przekręcał" więc na około można było w pełni sterować czasem tak teraz już się w ogóle nie da.
Czy ktoś z Was miał może podobny problem? Szkoda mi wyrzucać bo mechanika działa ok.

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
Odp: Problem z Eureka Mignon Silent Range Speciality
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Październik 2024, 12:27:14 »
Czytałem wielokrotnie o problemie z wyświetlaczem w tym młynku. Napisz najlepiej do sklepu, w którym kupiłeś albo do producenta i zapytaj. Znajdź w internecie takie przypadki i spróbuj może upomnieć sie o wymianę w ramach wady fabrycznej wtedy nie obowiązują terminy gwarancyjnec czy rękojmi, ale producent musi sie zgodzić.

Offline jburek

• Ekspres: Ascasso DUO PID V2
  • Młynek: Eureka Mignon Silent
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Październik 2024, 12:53:24 »
Dzięki :)

Offline Jaromat Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Anna PL41 TEM
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwiecień 2025, 22:49:32 »
Cześć, jak się skończyła sprawa z Mignonem? Gdzieś naprawiłes? Mi właśnie zaczął świrować timer i szukam rozwiązania albo możliwości naprawy. Mam podobny problem co tu https://youtu.be/Kb1vJOTqvJY?si=XqdPNgbxMSVDr-U3
Tylko mi działa podwójna dawka, a pojedyncza robi takie fochy.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi