Autor Wątek: Pomoc w wyjaśnieniu obsługi DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95T  (Przeczytany 1330 razy)

Offline Wojtech1983

• Ekspres: DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95T
Dzień dobry,

jestem posiadaczem ekspresu DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95T. Samo urządzenie sprawuje się bardzo dobrze, jednak dwie rzeczy mi przeszkadzają i nie wiem czy nie da się tego ustawić czy po prostu ja nie potrafię.

Mianowicie chodzi o poziom wody. Ekspres sam przy wybraniu napoju nie ostrzega wcześniej, że wody w zbiorniku jest za mało do przygotowania danej kawy oraz w momencie jak przerwie jej robienie i w końcu wyświetli komunikat że jest za mało wody, to po jej uzupełnieniu nie kończy robienia napoju tylko trzeba na nowo wybrać i rozpocząć robienie kawy. Wcześniej miałem ekspres z Beko najprostszy i on po dolaniu wody, kończył robienie zaczętego napoju bez konieczności zaczynania na nowo. Dodam, że to również powoduj marnotrawienie samych ziaren kawy, bo po raz drugi są one mielone i parzone.

Czy ktoś z Was zna ten model, ma go i wie może czy można coś z tym zrobić czy po prostu ten model tak ma i nic nie da się zrobić?

Będę wdzięczny za pomoc.

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
Odp: Pomoc w wyjaśnieniu obsługi DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95T
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Wrzesień 2024, 17:21:47 »
czy po prostu ten model tak ma i nic nie da się zrobić?
Jedne ekspresy tę funkcję mają, inne nie, tak samo jak w przypadku ekspresów kolbowych, nawet dużo droższych.
》tertium non datur《

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi