Tak, przejrzałem już wstępnie forum, ale większość tematów o młynkach dotyczy mielenia pod espresso, zakłada inny budżet i do tego sporo większe umiejętności samego kawosza. Ja natomiast poszukuję czegoś dla starszej osoby średnio obeznanej z technologią, która po prostu chce się napić przyzwoitej kawy w takim nieco starym stylu

A że od jakiegoś czasu zaopatruję ją w lepsze ziarna niż takie z marketu (zasmakowała w delikatnych mieszankach z Palarni Blend jak Samba, Daisy, Kitty), to myślę, czy by nie sprawić jej prezentu w postaci młynka.
Wymagania:
- żarnowy
- elektryczny (wszelkie korbki odpadają i nawet z tym nie dyskutujcie)
- prosty w obsłudze, czyli postaw na blacie, podłącz do prądu, od góry wsyp ziarna, pokręć jednym pokrętłem, wciśnij guziczek, po wszystkim wyciągnij od spodu pojemnik ze zmieloną kawą. Czasami wyczyść. I tyle
- posiadany sprzęt: klasyczna kawiarka na kuchenkę, ekspres Amica Epsris (czyli w sumie też bardziej kawiarka niż ciśnieniówka, tyle że elektryczna i z wbudowanym dzbanuszkiem), szklanka do zalewajki

- budżet: okolice 200 złotych, może nieco więcej
Te najtańsze młynki typu Adler, Łucznik i inne no-name odrzucam, do AVX CG1 lub zbliżonych modeli za 400-450zł nie uśmiecha mi się dokładać, ale widzę pomiędzy nimi wynalazki w rodzaju Melitta Molino czy DeLonghi KG79. Warto się nimi lub czymś podobnym (będę wdzięczny za propozycje w komentarzach) zainteresować?
Z góry dziękuję za podpowiedzi