Witajcie ponownie,
jestem już w 90% pewny, że zdecyduję się na zestaw Rocket Cellini evo 2 + mazzer mini e A.
Zbieram teraz informacje na temat akcesoriów, wiem, że potrzebuję:
- tamper - proszę powiedzcie jaki rozmiar do evo 2? Czytałem gdzieś o hand made tamperach, czy możecie dać mi namiar na forum do kogoś kto tym się zajmuje? Warto brać dynamometryczny tamper?
- filtr wody - wystarczy dzbanek Brita? Czy może macie inne lepsze rozwiązania?
- mata pod tamper
- odbijak - jakieś uwagi co do tych dwóch rzeczy? na co zwrócić uwagę czy cokolwiek?
- sitka, uszczelki itp - czy warto od razu inwestować w tego typu rzeczy (oczywiście lepsze niż producenta) czy na razie bawić się na std?
- chemia, akcesoria do czyszczenia- zero pojęcia co potrzebuje, zaproponujcie co warto kupić a to wezmę (szmatki, szczotki, płyny itp.)
o czymś zapomniałem?
Ergonomia pracy, ile miejsca powinienem dać sprzętowi aby wszystko było ergonomicznie i z głową dostępne? Niby wg. wymiarów na szerokość 50-60cm powinno starczyć ale to taki chyba ścisk prawda?
Myślę czy nie kupić czegoś takiego* nie wiem czy to dobry pomysł trzymać na taki 'stoliczku' sprzęt wart tyle kasy (martwię się o niestabilność podczas robienia kawki)?
Kawa, na początku na pewno jakąś do przetarcia i napojenia zlewu, jakieś sugestie?
Filiżanki, jakiś sprawdzony sklepik z solidnymi wyrobami możecie polecić?
Sprawa zestawu, czy ktoś może mi podać kontakt do dystrybutora?
Dziękuję wszystkim którzy wypowiedzieli się w tym wątku, jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia, wskazówki, które mogą pomóc komuś tak początkującemu jak ja proszę niech pisze śmiało.
Pozdrawiam
*