Hej wszystkim

pozwole sobie trochę podpiąć się pod temat. Mam taki sam ekspres, jak autor postu - DeLonghi EC 685 i aktualnie, o zgrozo, młynek nożowy, chcę kupić jakiś dobry młynek żarnowy, poczytałam trochę I zaczęłam rozważać nawet wspomniany juz w tym temacie DF64V, choć jego cena mnie przeraża. Myślałam, że z dobrym młynkiem mój Delonghi będzie dawal radę, ale poczytałam trochę to forum i coraz bardziej w to wątpię

Czy ktoś mógłby mi poradzić, co najlepiej byłoby tu zrobić, żeby móc cieszyć się dobrym espresso? Nie mam budżetu na nowy dobry żarnowy młynek, jak i ekspres, nie wiem jeszcze nawet co dokładnie powinien posiadać dobry ekspres

przyjmę każdą radę, sugestię, co najlepiej byłoby uczynić, czy używki dobrego ekspresu i młynka?
Nie piję dużej ilości kaw, zwykle jedną codziennie - dlatego zaczęłam zwracać się ku młynkom SD, obecnie pijam espresso, szczególnie lubię te z nieco jaśniejszych roastów, nie gorzkie/przepalone.
Może ktoś miałby coś fajnego do odsprzedania, co wpasowaloby się w moje potrzeby? Czy jest szansa ogarnąć to raczej budżetowo?