Ponawiam pytanie, czy jesteś może użytkownikiem FZ94?
Jest u nas ten sam piecyk, do sampli i nauki palenia jest super, szczególnie na to , że wszystkie zmienne można regulować. U nas dodatkowo jest wyposażony w filtr elektrostatyczny pod nazwą Avirnaki.
U mnie, termopara ( biały i brązowy ) podłączone są do kabla LAN ( niebieski i niebiesko-biały )
Dobrze wiedzieć, chętnie bym do Was wpadł na jakieś szkolenie

Avirnaki to świetny dodatek do tej maszyny, też się zastanawiam nad jakimś systemem oddymiania, ale nie palę na komercyjną skalę więc na razie wyrzucam rurę do okapu
Poszperałem trochę w Internecie i wygląda na to że mój poprzednik dodał moduł sterujący grzałkami z potencjometrem analogowym. instalacja została przerobiona przez co nie mogę się połączyć przez Modbus a producent nie chce się podzielić schematem elektroniki żebym mógł przywrócić instalację do stanu przed przeróbką. <sick!>
Pozostało mi połączyć się z Artisanem przez Phidget i rejestrować wszystkie zmiany ręcznie i kręcić korbkami, może nie o to mi chodziło ale za to maszyna jest naprawdę piękna pod względem szybkiej zmiany parametrów
Czy mógłbyś się podzielić jakimiś parametrami wejściowo/wyjściowymi, przy jakim zasypie masz najlepsze efekty i jakie temperatury towarzyszą przy dropie, a przy jakich osiągasz FC. Wcześniej paliłem na Kaldi i widzę że tu umiejscowienie termopary ma duuuuży wpływ, krzywe wypału wyglądają zupełnie inaczej.
@Antonio oczywiście że mówiłem to tylko z przymrużeniem oka

nie da się do niej automatycznie załadować i zrzucić ziarna. ale ten model ma już pełna opcję programowania krzywej i Artisan wprowadza zmiany przez pid i falownik na wyciągu powietrza aby trzymać się ścieżki

Produkcyjnie patrząc, fajny dodatek