Autor Wątek: Fellow Aiden przelewowiec od 1 cup do batch brew  (Przeczytany 42568 razy)

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
  • Młynek: Mazzer Philos I200D/I189D, Niche Zero, Comandante C40 MK3, Millab M01
Odp: Fellow Aiden przelewowiec od 1 cup do batch brew
« Odpowiedź #135 dnia: 23 Listopad 2024, 21:43:15 »
@pj.w - z przyczyn czysto-praktycznych. Mam kilkadziesiąt urządzeń w sieci i musiałbym na wszystkich aktualizować hasło dostępowe. Nie mam sieci stworzonej tylko pod Aidena ;) Po drugie nie wiem, jak silne hasło mógłbym utworzyć, aby sobie z nim radził.

Offline cpu

• Ekspres: WPM Primus | Argod Oyssey | OXO Rapid Brewer
  • Młynek: TM 078s | DF64V
« Odpowiedź #136 dnia: 23 Listopad 2024, 21:56:04 »
@pj.w - z przyczyn czysto-praktycznych. Mam kilkadziesiąt urządzeń w sieci i musiałbym na wszystkich aktualizować hasło dostępowe. Nie mam sieci stworzonej tylko pod Aidena ;) Po drugie nie wiem, jak silne hasło mógłbym utworzyć, aby sobie z nim radził.

14 znaków - litery duże małe cyfry - bez znaków specjalnych i jest ok

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
« Odpowiedź #137 dnia: 23 Listopad 2024, 22:01:01 »
@cpu - dzięki za podpowiedź. No mam znaki specjalne i obstawiam, że to go kładzie właśnie. Natomiast no kurde mam kilkadziesiąt urządzeń i weź to teraz wszystko zmieniaj :/ Szału można dostać.

Aktualizacja - pobawiłem się ustawieniami mojego routera i wystawiłem na nim kolejną sieć dla urządzeń IoT. Tym razem z hasłem prostym. No i wychodzi na to, że jest jakieś ustawienie na moim routerze albo sam router. które powoduje brak kompatybilności z Aidenem :( Mam router Asusa - całkiem nowy model i na dodatek nie najtańszy. Normalnie mega buła
« Ostatnia zmiana: 23 Listopad 2024, 22:54:45 wysłana przez MarVald »

Offline cpu

« Odpowiedź #138 dnia: 23 Listopad 2024, 23:27:53 »
Może być blokowana komunikacja MQTT TLS na porcie 8883 - zerknij na sam dół tego linku https://help.fellowproducts.com/hc/en-us/articles/29379389399067-What-to-do-when-you-have-trouble-connecting-Aiden-to-the-Fellow-app

Offline cpu

« Odpowiedź #139 dnia: 24 Listopad 2024, 12:42:15 »
Właśnie się wszystko u mnie zaktualizowało - w sensie aplikacja bo firmware w Aiden był już wczoraj 1.3.6.
No i z dobrego urządzenia które super spełniało moje potrzeby dostałem świetne urządzenie - teraz to już level ultra jeśli chodzi o wygodę i możliwości - zakup roku dla mnie :-)

Offline picasso83 Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Pro 500 PID, Fellow Aiden, Aeropress, Clever Dripper, V60, Phin, tygielek, Chemex, Kalita Wave, French Press Bodum, Hario Mizudashi, Hario V60 Ice Coffee Maker, Gabi Master A
  • Młynek: Ceado E6P, Fellow Ode 2; Ręczne: Comandante Nitro Blade, Kinu M47 Phoenix, Aergrind
« Odpowiedź #140 dnia: 24 Listopad 2024, 13:23:52 »
cpu, a jakie nowe funkcje aplikacji/ nowego firmware sprawiły, że urządzenie tyle zyskało na jakości?

Offline Hutriel

• Ekspres: Fellow Aiden, V60-02
  • Młynek: Fellow Ode 2
« Odpowiedź #141 dnia: 24 Listopad 2024, 13:41:22 »
Właśnie się wszystko u mnie zaktualizowało - w sensie aplikacja bo firmware w Aiden był już wczoraj 1.3.6.
No i z dobrego urządzenia które super spełniało moje potrzeby dostałem świetne urządzenie - teraz to już level ultra jeśli chodzi o wygodę i możliwości - zakup roku dla mnie :-)

Coś specjalnego robiłeś z apką? Dzisiaj w Aidenie wskoczyło 1.3.6 natomiast aplikacja nadal pokazuje poprzednią wersję 1.2.4.

Offline cpu

« Odpowiedź #142 dnia: 24 Listopad 2024, 14:19:56 »
Próbowałem sztuczek które były w wątkach ja Reddit, ale nic nie dały - ostatecznie robiąc coś przy serwerze dostałem powiadomienie że jest zaktualizowana więc po prostu trzeba czekać. Robiłem reset, dodawałem drugi raz Aidena do konta, wł/wył łączność itp - szkoda czasu
« Ostatnia zmiana: 24 Listopad 2024, 14:51:54 wysłana przez cpu »

Offline cpu

« Odpowiedź #143 dnia: 24 Listopad 2024, 20:27:52 »
cpu, a jakie nowe funkcje aplikacji/ nowego firmware sprawiły, że urządzenie tyle zyskało na jakości?

Aiden robi wszystko co robił dobrze, ale teraz komfort poprawił się pare razy - już nic więcej nie jestem w stanie od tego urządzenia wymagać - jest na prawdę świetnie, nawet dla żony która ma dwie czy nawet trzy lewe ręce to nie problem zrobić kawę dla siebie czy dla gości.

Offline picasso83 Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Pro 500 PID, Fellow Aiden, Aeropress, Clever Dripper, V60, Phin, tygielek, Chemex, Kalita Wave, French Press Bodum, Hario Mizudashi, Hario V60 Ice Coffee Maker, Gabi Master A
  • Młynek: Ceado E6P, Fellow Ode 2; Ręczne: Comandante Nitro Blade, Kinu M47 Phoenix, Aergrind
« Odpowiedź #144 dnia: 24 Listopad 2024, 20:32:04 »
Tzn.jest np. możliwe aby wszystkie parametry zaparzania ustawić w aplikacji zamiast robić to ręcznie w ekspresie?

Offline MarVald

« Odpowiedź #145 dnia: 24 Listopad 2024, 20:49:48 »
@cpu - naszukałem się sporo w necie w temacie ustawień MQTT w routerach Asusa jak i samych ustawieniach, ale niczego nie znalazałem niestety :( Mam tyle różnej maści urządzeń podłączonych do sieci i z żadnym nie ma problemu.
Może kiedyś naprawią po swojej stronie bo dziwnym jest to, że wyświetla się komunikat o błędnym haśle a Aiden podłącza się do sieci, dostaje Ip z tej sieci i co więcej komunikuje się z serwerami Fellow bo jest w stanie zaktualizować oprogramowanie :/

Offline cpu

« Odpowiedź #146 dnia: 24 Listopad 2024, 20:54:39 »
Proszę
Screenshot_20241124-205328.png
Screenshot_20241124-205333.png

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #147 dnia: 24 Listopad 2024, 20:57:15 »
Tzn.jest np. możliwe aby wszystkie parametry zaparzania ustawić w aplikacji zamiast robić to ręcznie w ekspresie?

Tak powinno być, ale w tej chwili dla testu próbowałem utworzyć nowy profil i 2 razy wyskoczył komunikat, że coś poszło nie tak i lipa.

Usunąć istniejący mogłem, ale utworzyć nowy już nie.

Offline cpu

« Odpowiedź #148 dnia: 24 Listopad 2024, 21:14:36 »
U mnie ok, ale aplikacja kapryśna - wylogowała mnie, koniec końców działa wszystko tylko wolno - Fellow pracuje nad poprawkami.
Screenshot_20241124-211006.png

Offline Krzysiek206 Mężczyzna

• Ekspres: Victoria Arduino Eagle One Prima
  • Młynek: Mazzer Omega (Soft), Comandante c40 mk4, Mazzer Philos Black I200D
« Odpowiedź #149 dnia: 25 Listopad 2024, 10:16:33 »
Dzisiaj  wpadłem rano do pracy i jest wszystko ok. Apka działa sprawnie , aczkolwiek musiałem  czekać 30 minut aż zaskoczy 😀 Teraz jest super ! Wszystkie  parametry zaparzania można zmienić w aplikacji.
Coraz bardziej  podoba mi się  ten Aiden 😉

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi