Wiem, że tam nic nie ma obecnie, ale jednak wkurzające, bo nie wiem co jest problemem. Po WiFi z telefonu się połączył, ale tam dałem proste hasło. Generalnie przyda się połączenie do wifi aby chociaż firmware zaktualizować

A flaty to nie jest to samo co kalicie ? Pewnie te co dałeś link się nadadzą również.
Ogólnie to pierwsza kawa za mną

Etiopia poszła. Wyszło całkiem smacznie. Na jutro przestawię drobniej młynek i zmniejszę temperatury poszczególnych pulsów oraz samego bloomingu

Widzę pierwsze ograniczenie, gdzie trzeba trochę podejść inaczej w temacie automatyzacji procesu. Mam ratio 1:16 i chciałem sobie zrobić napar z 20 gramów kawy czyli 320 ml. No i zonk bo leci po połówkach kubków i podaje wagę kawy do wsypania - kawa była zmielona i zrobiłem 300 ml z 20 gramów ostatecznie ;)Zatem rano po zmianach parametrów parzenia i młynka lecę z 22 gramami dla 350 ml kawy

Zabaw przednia

Update : kolejna śmiesznostka w temacie połączenia z siecią. Generalnie apka twierdzi, że jest błędne hasło do WiFi i urządzenie ostatecznie nie zostaje dodane, ale samo urządzenie uzyskuje połączenie do tej sieci i widzę je na routerze oraz ma przypisany adres z tej sieci

magia normalnie