Autor Wątek: Kenia Nieri Kaiguri - palarnia The Barn  (Przeczytany 2757 razy)

Offline Maciej1 Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 979
  • Ekspres: Jednobojlerowiec
  • Młynek: Fio F64 Evo
Kenia Nieri Kaiguri - palarnia The Barn
« dnia: 16 Luty 2015, 20:25:29 »
Kenya Nieri Kaiguri

Źródło: The Barn Berlin

Obróbka: Myta

Ziarno i palenie ( data palenia 9.02 ), typ palenia: filter roast


Metoda przygotowania:
Chemex, 39 g ( po odsianiu )/630 g wody, temp. 88 stopni. Preinfuzja 30 s/80 g wody
Aromat i smak:
Już po otwarciu opakowania można poczuć niesamowite aromaty czerwonych owoców, które po zmieleniu są jeszcze bardziej wyraźne. W naparze jest podobnie, maliny i całe pokłady porzeczek i truskawek.  W smaku bardzo ujmująca kwaskowatość najbardziej przyjemna po lekkim ostygnięciu
Metoda przygotowania:
Dripper Kalita, doza jw., temp. jw.
Aromat i smak bardzo podobne jak przy chemexie ale napar jest bardziej intensywny i kwaskowatość jest bardziej dominująca.

Ta kawa na pewno nie zawiedzie poszukiwaczy doskonałej kwasowości w dripie i pełni aromatów. Jest to moje drugie podejście do tej kawy i jak na razie jest to mój nr jeden w dripie. Muszę jak najszybciej spróbować teraz Kenii od MastroAntonio.
W młynie: ziarna

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi