Autor Wątek: Lelit Gilda pl 41plus. Krzywo zapięta kolba  (Przeczytany 1371 razy)

Offline Chalimon10

• Ekspres: Lelit Gilda pl 41plus
  • Młynek: Bosch
Lelit Gilda pl 41plus. Krzywo zapięta kolba
« dnia: 15 Listopad 2023, 18:01:28 »
Dzień dobry potrzebuje pomocy, kupiłem Lelit Gilda pl 41 plus używany i nie mogę zapiąć kolby żeby była na wprost tylko do ciągam na maxa i jest pod kątem. Zauważyłem że obrzeże kolby w jednym miejscu jest zgięte i pewnie to jest przyczyną że nie mogę jej dopiąć do końca żeby była na wprost. I teraz pytanie moje, czy jak kupię kolbę z grupy 58 mm firmy Lelit będzie pasowała do mojego ekspresu czy muszę znaleźć konkretnie pod mój model? Może ktoś na forum ma taką kolbę do sprzedania. Dzięki za jakie kolwiek podpowiedzi pozdrawiam

Offline Smakosz

• Ekspres: Lelit Bianca / Chemex / V60 / plujka u mamy
  • Młynek: Eureka Mignon Single dose / Timemore C3
Odp: Lelit Gilda pl 41plus. Krzywo zapięta kolba
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopad 2023, 16:15:55 »
Cześć, w sensie że ją możesz przeciągnąć dalej? Czy krzywo w płaszczyźnie i kolba przechylona jest?
Generalnie każde portafiltry na 58 mm pasują do każdej grupy pod 58 mm (tak wyczytałem).

Dam tutaj dojść do głosu użytkownikom ze stażem kolbowym :)

Offline Chalimon10

• Ekspres: Lelit Gilda pl 41plus
  • Młynek: Bosch
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Listopad 2023, 19:56:34 »
Wiesz jeśli chodzi o tą kolbę to nie mogę właśnie jej dopiąć żeby była prosto tylko jak ja dociagam to w pewnym momencie już dalej nie mogę żeby była prosto i jest pod kątem. Nie wiem czy coś zrozumiałeś z tego bełkotu ale chyba inaczej nie umiem tego napisać 😀

Offline Artisz Mężczyzna

• Ekspres: Ponte Vecchio Lusso, VBM Super Electronic, Bellezza Bellona
  • Młynek: JT83 Plus, Fiorenzato Allground Sense, Eureka Zenith 75RS
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Listopad 2023, 19:59:09 »
Generalnie każde portafiltry na 58 mm pasują do każdej grupy pod 58 mm (tak wyczytałem).
No nie do końca, kolby do grup własnej konstrukcji jak np. grupa BZ Bezzery nie będą pasować do grup e61. :nienie:

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi