Autor Wątek: Ascaso Dream , diagnoza awarii  (Przeczytany 1856 razy)

Offline patryk5510

Ascaso Dream , diagnoza awarii
« dnia: 28 Lipiec 2023, 21:09:18 »
Zwracam się do Was w kwestii pomocy odnośnie awarii ekspresu wystawionego na sprzedaż .  Sprzedający ekspres teierdzi iż zamówił część ale nie jest w stanie sam jej wymienić ponieważ stawierdził że nie jest na tyle manualny jak przyszło co do czego. Ja stwierdził ekspres zrobił lekko mętną kawę , ponieważ jakaś gumowa część się spaliła lub dymiła. Część próbował wymienić sam ale względu że żle to zainstalował to ekspres zaczął robić dużo hałasu i zaprzestał dalszych działań.
Zdjęcie części i ekspresu w załączniku.
Macie jakąś diagnozę powstałego problemu...?

Online kawosz17

• Ekspres: mini Gaggia PID
  • Młynek: 1Zpresso J-Max S
Odp: Ascaso Dream , diagnoza awarii
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lipiec 2023, 05:57:30 »
Nie ma z opisu kompletnie o co chodzi. Na zdjęciu są chyba tylko oringi i kluczyk do ich podważenia? Z Ascaso trzeba uważać, czy uda się zdemontować części grupy. Jeśli właściciel o niego nie dbał, to śruby będą zapieczone i trzeba będzie rozwiercać lub kupić całą nową grupę zaparzającą, co będzie raczej nie opłacalne. No ale to nie opis usterki. Musisz dowiedzieć się więcej. Czy już masz ten ekspres?

Online kawosz17

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipiec 2023, 08:37:04 »
Było wcześnie, jak pisałem.
Poproś sprzedającego o zdjęcia grupy. Niech odwróci ekspres go góry nogami i porobi zdjęcia. Najlepiej niech rozkręci wszystko, będziesz wiedział wtedy czy się w ogóle da. Co on mógł wymienić, że ekspres nagle zaprzestał działać? Spytaj czy działa manometr, to dodatkowy koszt.

Offline patryk5510

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lipiec 2023, 17:05:53 »
Nie ma z opisu kompletnie o co chodzi. Na zdjęciu są chyba tylko oringi i kluczyk do ich podważenia? Z Ascaso trzeba uważać, czy uda się zdemontować części grupy. Jeśli właściciel o niego nie dbał, to śruby będą zapieczone i trzeba będzie rozwiercać lub kupić całą nową grupę zaparzającą, co będzie raczej nie opłacalne. No ale to nie opis usterki. Musisz dowiedzieć się więcej. Czy już masz ten ekspres?
Nie nie mam tego ekspresu. Jest wystawiony na jednym z zagranicznych portali ogłoszeniowych typu OLX. W udzielaniu odpowiedzi ten sprzedający jest nieco opieszały lub rzadko zagląda na swoje ogłoszenia. Wystawił przedmiot z opcją coś na styl Olx czyli Kup z przesyłką itd. 
Cena tego ekspresu w przeliczeniu na PLN to 400 pln , dlatego też chciałem zorientowac się w ewentualnych kosztach naprawy ale póki co nie biorę go na poważnie ... Mimo wszystko kawosz17 dziekuję za Twoja opinię i podpowiedź.

Online kawosz17

« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lipiec 2023, 19:05:03 »
To jeśli nie bierzesz tego ogłoszenia na poważnie, myślę że mogę się ogłosić.
Mam Dream na sprzedaż. Cena dla forum 700zl

https://www.olx.pl/d/oferta/ascaso-dream-ekspres-kolbowy-CID99-IDRIVwd.html

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Lipiec 2023, 11:50:54 »
Spytaj czy działa manometr, to dodatkowy koszt.
Ten ekspres nie ma manometru. Ma termometr.
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi