Eureka została przetestowana w espresso jak i w przelewie, zostaje ze mną na dłużej

Espresso wychodzi w większości bardzo słodkie, a przelewy bardzo czyste w smaku.
Gdzieś doczytałem, że smak z niego porównywany jest z EK43. Nie miałem przyjemności spróbować więc się nie wypowiem, ale jest dobrze.
Jeśli ktoś lubi espresso, które da się uzyskać za pomocą Comandante to Eureka mu podejdzie.
W obu przypadkach bardzo podobne z tym, że wszystko z nim trwa dwa razy krócej.
Dodam też, ze producent nie podaje ile mikronów posiada pomiędzy klikami, niemniej nie miałem żadnego problemu aby wstrzelić się w parametry. Na moje to okolice 12-15 mikronów nie więcej.
Skala mielenia jest jeszcze szersza niż Comandante z Red Clixem

Przykładowo na Comandante espresso ustawiałem 15 klik, a na Eurece to okolice 30 kliku. W przelewie na Comandante 30 klik tak w Eurece 70-75
Jedyne obawy jakie mam to szklany słoiczek na zmielona kawę, obecnie nie sprzedają osobno jako zapasowy, więc jak spadnie to trzeba będzie pisać do sklepu albo do producenta.
Zdecydowanie smaczniejsze kawy niż z 1zpresso JX-Pro, który to do przelewów nie nadaje się ani trochę. (Pyli okrutnie)
Jak coś to chętnie odpowiem na pytania odnośnie Eureki Baby bo w internecie cisza.