Autor Wątek: Meticulous Espresso  (Przeczytany 13599 razy)

Offline Artisz Mężczyzna

• Ekspres: Ponte Vecchio Lusso, VBM Super Electronic, Bellezza Bellona
  • Młynek: JT83 Plus, Fiorenzato Allground Sense, Eureka Zenith 75RS
Odp: Meticulous Espresso
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Marzec 2025, 20:23:53 »
Tak pisałem że nie wierzę w wysyłkę w Marcu ale mi to nie przeszkadza bo ekspresów u mnie aż nadto i będę musiał zacząć się pozbywać żeby robić miejsce na następne. Obserwuję wątek na Fejsie i updaty na Indiegogo gdzie są zdjęcia i opisy dostarczonych pierwszych egzemplarzy. Niech potestują pierwsi nabywcy może coś jeszcze wyłapią i zanim dojdzie moja kolej zdążą jeszcze jakieś poprawki zrobić.😉

Offline Kara

• Ekspres: Fellow Aiden
  • Młynek: Timemore Sculptor 078
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Marzec 2025, 22:44:30 »
Hardware'owo temat raczej zamknięty - z tego co widziałam, to za chwilę mają rozkręcić produkcję na całego. Teraz pracuja już głównie nad appką i firmwarem - dlatego betatesterzy mogą nagrywać i pokazywać prace sprzętu za wyjątkiem appki i menusów w urządzeniu.

Offline pavo Mężczyzna

• Gray Day Cafe
  • Ekspres: Rancilio S. PRO, (a wkrótce) Meticulous
  • Młynek: ::NA SPRZEDAŻ:: Compak K10 ::JEST:: Weber Key v.2
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Maj 2025, 02:08:29 »
Też wspieram ten projekt na Indiegogo. Od prawie dwóch lat czekam na swój egzemplarz...

Co miesiąc zespół publikował aktualne informacje o procesie projektowania i teraz produkcji. Ostatnio napisali wiadomość o nowych procedurach odwoływania zamówień oraz realizacji nowych.

Ma to wyglądać tak, że jeśli ktoś chce teraz złożyć zamówienie na ekspres Meticulous to może poprosić obecnego "wspierającego" (z Indiegogo lub Kickstartera) o rekomendację i oba ich zamówienia mają wskoczyć na początek kolejki produkcji. Więc jakby ktoś chciał zamówić, to polecam @pmichal , @Artisz i siebie  8)

Offline Artisz Mężczyzna

« Odpowiedź #33 dnia: 06 Maj 2025, 02:41:05 »
Ja jak zaczęli przeciągać początek produkcji i wysyłki zrezygnowałem, przeczekam jak się uporają i wtedy zamówię, może skorzystam z tego polecenia żeby szybciej otrzymać ale spieniacz mleka jest jeszcze sporo od ukończenia a chciałbym zamówić i otrzymać razem bo robię też mleczne a nie będę się wygłupiał i trzymał 2 ekspresy na blacie. 😉

Offline Kara

« Odpowiedź #34 dnia: 10 Maj 2025, 18:52:51 »
Ja jak zaczęli przeciągać początek produkcji i wysyłki zrezygnowałem, przeczekam jak się uporają i wtedy zamówię, może skorzystam z tego polecenia żeby szybciej otrzymać ale spieniacz mleka jest jeszcze sporo od ukończenia a chciałbym zamówić i otrzymać razem bo robię też mleczne a nie będę się wygłupiał i trzymał 2 ekspresy na blacie. 😉
Na niedawnym Expo w Houston były do przetestowania działające spieniacze, więc wydaje się, że są blisko z rozpoczęciem produkcji też tego. Ludzie testowali i wypadło dobrze.

Jak coś to ja też chętnie użyje swojej polecajki jesli ktoś chce zamówić ;)

Offline Artisz Mężczyzna

« Odpowiedź #35 dnia: 10 Maj 2025, 20:29:05 »
To jak wszystko się wyklaruje i zaczną wysyłać to ja się będę pisał na polecenie, o ile się nie mylę przesunie to nas na przód kolejki i zaoszczędzi sporo oczekiwania?

Offline Kara

« Odpowiedź #36 dnia: 11 Maj 2025, 00:40:18 »
Tak, to jest cały wielki temat na 2 pol-oficjalnych discordach - generalnie, ma to działać tak, że każda osoba polecona oraz polecająca zostaną dorzucone do następnej produkowanej partii czyli teoretycznie dostaną sprzęt dużo szybciej. Piszę teoretycznie, bo to będzie uzależnione też od logistyki - czy akurat będą wysyłać jakiś kontener w dany region świata, bo nie wysla 2 maszyn do Polski jeśli z jakiegoś powodu planowali partie na USA i Japonię np.

Offline Kara

« Odpowiedź #37 dnia: 16 Czerwiec 2025, 23:25:21 »
Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem to możecie użyć mojego kodu referencyjnego: ZZ-852

Użycie kodu sprawi, że i zamawiający i polecający dostaną swój egzemplarz szybciej niż bez kodu - tak przynajmniej twierdzi szef Meticulousa, że te osoby zostaną dołączone do najbliższej serii na produkcji.
Dodatkowo dostajecie voucher na 100$ do wykorzystania na zakupy w wybranych palarniach (chociaż nie podali jeszcze listy palarniach, które biorąw tym udział, poza enignatycznym "some of the best roasters around the world").
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwiec 2025, 23:59:06 wysłana przez Kara »

Offline Artisz Mężczyzna

« Odpowiedź #38 dnia: 17 Czerwiec 2025, 23:12:14 »
Ja pewnie będę, ale czekam aż ruszą z produkcją bo jak narazie nie wygląda to za obiecująco. Zamknęli kampanię na Indiegogo, wiele osób jest bardzo zawiedzionych ich obiecankami wysyłki i brakiem komunikacji i teraz muszą czekać nie wiadomo ile na zwrot pieniędzy. Zobaczymy jak to dalej się potoczy i jak sobie z tym poradzą, trzymam kciuki.

Offline Artisz Mężczyzna

« Odpowiedź #39 dnia: 18 Wrzesień 2025, 01:00:44 »
Z tego co widzę, na pojawiających się filmikach, ruszyła produkcja. Na oficjalnej stronie można złożyć rezerwację za $150 ale nie widzę nigdzie opcji wpisania kodu referencyjnego żeby ominąć kolejkę i załapać się na następną partię do wysyłki.

Offline Kara

« Odpowiedź #40 dnia: 18 Wrzesień 2025, 04:59:56 »
To działało chyba tylko do końca sierpnia/początku września. Teraz można już jedynie złożyć pre-order i odczekać swoje w kolejce.

Offline Artisz Mężczyzna

« Odpowiedź #41 dnia: 18 Wrzesień 2025, 17:19:00 »
Jak tak to rezerwacja teraz nie ma sensu i lepiej odczekać aż uporają się ze wszystkimi wcześniejszymi zamówieniami.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi