Autor Wątek: La Marzocco Linea Micra - opinie użytkowników  (Przeczytany 83878 razy)

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
Odp: La Marzocco Linea Micra - opinie użytkowników
« Odpowiedź #180 dnia: 11 Marzec 2023, 17:33:01 »
Oj tam oj tam nie ma takiego wagonu którego nie da się odczepić :)

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline PiotrekBM Mężczyzna

• Ekspres: LM LM
  • Młynek: Kafatek MC4, Kinu M47, Comandante IH, Ditting KE 640 V (= Mahlkonig K30 V), Acaia Lunar
« Odpowiedź #181 dnia: 11 Marzec 2023, 17:55:41 »
Myślałem, że wszystkie robią ze stali.

Jeżeli nie wprowadzili zmian , to NPF produkowany przez LaMarzocco  jest  z mosiądzu i pokryty chromem,  a standardowe PF z dnem są ze stali bez żadnych dodatkowych powłok.
« Ostatnia zmiana: 11 Marzec 2023, 18:10:43 wysłana przez PiotrekBM »

• Młynek: Kafatek MC4, Kinu M47, Comandante IH, Ditting KE 640 V (= Mahlkonig K30 V), Acaia Lunar
« Odpowiedź #182 dnia: 11 Marzec 2023, 18:12:45 »
Tz. że dała zgodę

Też kupujesz Micrę?

« Odpowiedź #183 dnia: 11 Marzec 2023, 18:15:19 »
Nieeee - strasznie mi się podoba Micra, powoli się zakochuje 

a jeszcze niedawno pisałeś ..." Jeśli espresso będzie mi bardziej smakować niż z ECM-a, to Micra zostanie, ale jeżeli odwrotnie, to z żalem, ale LM będzie do sprzedania. "  [emoji39] [emoji12]

Mówiłem , że ECM będzie bez szans , i jeszcze ten czas nagrzewania , Micra nagrzewa się migiem.  :brawa:

« Ostatnia zmiana: 11 Marzec 2023, 18:17:21 wysłana przez PiotrekBM »

« Odpowiedź #184 dnia: 11 Marzec 2023, 18:20:01 »
Sprzedaj - dasz dobrą cenę to kto to wie a jak ma czarne dodatki to może i bym się nie targował.

Będę prawdopodobnie niedługo zawoził do Koree moją czarną Mini,   na generalny przegląd.
Obejrzę Micre (namacalnie  :D) jak mnie zaczaruje to może czarna  Mini będzie na sprzedaż.

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #185 dnia: 11 Marzec 2023, 18:26:31 »
Nieeee - strasznie mi się podoba Micra, powoli się zakochuje 

a jeszcze niedawno pisałeś ..." Jeśli espresso będzie mi bardziej smakować niż z ECM-a, to Micra zostanie, ale jeżeli odwrotnie, to z żalem, ale LM będzie do sprzedania. "  [emoji39] [emoji12]

Mówiłem , że ECM będzie bez szans , i jeszcze ten czas nagrzewania , Micra nagrzewa się migiem.  :brawa:

Ten długi czas nagrzewania ECM-a dla mnie nigdy nie był problemem, kwestia zorganizowania się, ale mimo wszystko to plus Mikry.

Smak espresso z ECM-a też mi pasował, dopóki nie spróbowałem z Mikry.

Jeżeli nie wprowadzili zmian , to NPF produkowany przez LaMarzocco  jest  z mosiądzu i pokryty chromem
Jak będzie ze stali, to kupię.
》tertium non datur《

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
« Odpowiedź #186 dnia: 11 Marzec 2023, 18:42:56 »
Tz. że dała zgodę

Też kupujesz Micrę?

Nie - po prostu ja tego nie potrzebuję i nie będę w stanie wykorzystać.

Obejrzę Micre (namacalnie  ) jak mnie zaczaruje to może czarna  Mini będzie na sprzedaż.

Piszesz szyfrem ;) ja naprawdę jestem totalny amator i te skróty nic mi nie mówią a wujek gogle pokazuj co mu się chce.
Zapodaj jakość fotkę albo nakieruj na odpowiedni temat.

Jka

Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

« Odpowiedź #187 dnia: 11 Marzec 2023, 19:37:40 »
ja naprawdę jestem totalny amator i te skróty nic mi nie mówią

"Mini"  to LaMarzocco Linea Mini wprowadzona na rynek w 2015 r i  do czasu wprowadzenia modelu Linea Micra , najtańszy ekspres  w ofercie tego renomowanego producenta. Mini pokochało bardzo wielu kawoszy na całym świecie.
Pod koniec zeszłego roku ( 2022r ) LaMarzocco wprowadziło na rynek ekspres wyglądający  z zewnątrz prawie identycznie jak Mini ale mniejszy i trochę tańszy od Mini i nazwał go Linea Micra. Wewnątrz ekspresu jest kilka istotnych zmian ale z założenia  obie maszyny miały/ mają  parzyć świetne espresso.  Teraz kawosze na świecie zakochują  się powoli w maleńkiej   Linei Micra. Tyle w skrócie  ;)

« Odpowiedź #188 dnia: 11 Marzec 2023, 19:43:40 »
Jak będzie ze stali, to kupię.

też wolałbym stalowy  ;)

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #189 dnia: 11 Marzec 2023, 20:02:27 »
Tyle w skrócie 

Wielkie Dzięki
Hm jak pisałem ja bym tego nie umiał wykorzystać chyba zostanę przy tym co mam.

Jka

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #190 dnia: 11 Marzec 2023, 20:06:20 »
Hm jak pisałem ja bym tego nie umiał wykorzystać chyba zostanę przy tym co mam
Jurek, z takimi ekspresami zabawa w espresso jest dużo prostsza niż z niższej półki cenowej.
》tertium non datur《

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #191 dnia: 11 Marzec 2023, 20:13:53 »
Grzegorz na pewno masz rację tylko jeżeli chodzi o mnie to espresso nie jest tym najważniejszym napojem z kawy w moim codziennym życiu są dni w tygodniu bez niego.

Jka

« Odpowiedź #192 dnia: 11 Marzec 2023, 20:22:32 »
jeżeli chodzi o mnie to espresso nie jest tym najważniejszym napojem z kawy w moim codziennym życiu są dni w tygodniu bez niego
To faktycznie, bez sensu byłoby pakować tyle kasy na tak rzadkie wykorzystywanie sprzętu.
》tertium non datur《

« Odpowiedź #193 dnia: 12 Marzec 2023, 11:25:00 »
Żona zasłużyła na kawkę za ciasto z dużą ilością moich ulubionych jabłek Red Delicious  :pycha:
》tertium non datur《

Offline adiki

• Ekspres: Bezzera DUO TOP DE, ex Jura ENA8
  • Młynek: Ceado E6P
« Odpowiedź #194 dnia: 12 Marzec 2023, 11:33:16 »
Przy takim sprzęcie trzeba trochę popracować nad latte artem :D
Wyszukiwarka kaw z polskich palarni zpalarni.pl

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi