Autor Wątek: La Marzocco Linea Micra - opinie użytkowników  (Przeczytany 84207 razy)

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
Odp: La Marzocco Linea Micra - opinie użytkowników
« Odpowiedź #480 dnia: 02 Lipiec 2024, 09:26:24 »
Andrzej, przecież chłopak oddał produkt na reklamację?! Sam ma ją zrealizować :picardpalm:
« Ostatnia zmiana: 02 Lipiec 2024, 09:40:21 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline TomSun

• Ekspres: LaMarzocco LineaMicra, Jura J6,
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita
« Odpowiedź #481 dnia: 02 Lipiec 2024, 09:26:54 »
To polecam kontakt tutaj: www.devecchigiuseppesrl.com. Powinni tę elektronikę szybciej załatwić.
Przekażę Twoją propozycję dalej. Dzięki wielkie.

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #482 dnia: 02 Lipiec 2024, 09:39:41 »
Orientuje się ktoś, jak dokładnie powinien wyglądać proces reklamacji ekspresu zakupionego na fv.
Podpisywałeś jakiś regulamin albo dostałeś od CD, na jakich warunkach będzie rozpatrywana reklamacja?
》tertium non datur《

Offline TomSun

« Odpowiedź #483 dnia: 02 Lipiec 2024, 09:41:01 »
Orientuje się ktoś, jak dokładnie powinien wyglądać proces reklamacji ekspresu zakupionego na fv.
Podpisywałeś jakiś regulamin albo dostałeś od CD, na jakich warunkach będzie rozpatrywana reklamacja?
Nie

« Odpowiedź #484 dnia: 02 Lipiec 2024, 09:47:22 »
No to reklamacja musi być załatwiona na warunkach ogólnych. Poczytaj o tym, ale kiedyś tak było, że jeżeli gwarant nie odpowie w ciągu 2 tygodni,  to reklamacja ma być załatwiona zgodnie z życzeniem reklamującego.
》tertium non datur《

Offline TomSun

« Odpowiedź #485 dnia: 02 Lipiec 2024, 10:16:27 »
No to reklamacja musi być załatwiona na warunkach ogólnych. Poczytaj o tym, ale kiedyś tak było, że jeżeli gwarant nie odpowie w ciągu 2 tygodni,  to reklamacja ma być załatwiona zgodnie z życzeniem reklamującego.
Czyli jest to jednoznaczne z tym, że jeżeli nie mają części zamiennych, mogę wnioskować o nowy ekspres?

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
« Odpowiedź #486 dnia: 02 Lipiec 2024, 10:33:37 »
Nie słuchaj tego. Znaczenie ma to czy oddałeś do naprawy z tytułu rękojmi czy gwarancji. To pierwsze reguluje prawo, to drugie ma swoje warunki.

« Odpowiedź #487 dnia: 02 Lipiec 2024, 11:04:21 »
Czyli jest to jednoznaczne z tym, że jeżeli nie mają części zamiennych, mogę wnioskować o nowy ekspres?
Musisz sprawdzić.

》tertium non datur《

Offline fill Mężczyzna

• Ekspres: BFC Junior Plus Lavetta, Crem One 2B R-GSP, Ascaso Dream
  • Młynek: Niche Zero
« Odpowiedź #488 dnia: 02 Lipiec 2024, 16:11:27 »
Hmmm.... zakup z "pewnego źródła" i topowego podobno ekspresu domowego ???
Przykre to wszystko, ale nic tu się nie zgadza - ani jedno, ani drugie.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #489 dnia: 02 Lipiec 2024, 16:20:52 »
Żeby nie było.
Od dawna użytkuję auta tzw. premium.
Pierwsze zderzenie z premium to był odbiór. Rzucono encyklopedię/instrukcję obsługi z tekstem, Państwo sobie poczytają.
I dalej już było tylko gorzej. ;)

Najwięcej serca przy sprzedaży i serwisie było w Toyocie, Hondzie i Maździe.

Trochę tych samochodów się już przewinęło przez nasze ręce, więc wiem, co piszę.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline Matius22

« Odpowiedź #490 dnia: 02 Lipiec 2024, 16:43:47 »
Dlaczego od razu, że to ani jedno ani drugie. Micra jest nowa, może mieć bolączki wieku dziecięco - nic na to nie poradzimy. Odnośnie coffedesku i czasu trwania to niestety, sam miałem ekspres miesiąc w naprawie bo właśnie to były wakacje i okresy urlopowe, tak to w życiu bywa (akurat nie mam na myśli tu coffedesku). Może gdyby to był zakup od Koree to ekspres by stał u właściciela i czekał na płytkę. Właściciel mógł podpytać czy do gwarancji produktu premium, dostanie tymczasowy ekspres - może akurat by się udało. ;)

Offline fill Mężczyzna

« Odpowiedź #491 dnia: 02 Lipiec 2024, 17:08:49 »
Nie ma tu żadnego usprawiedliwienia, zostawiasz samochód w serwisie to dostajesz zastępczy i nie musi to być mercedes, wystarczy skoda - żadne premium. Tu podobno ekspres premium, a jesteś całkowicie olewany. To nie klient ma się domagać ekspresu zastępczego, ale gwarant ma go wydać bez gadania.

Offline WS5 Mężczyzna

• Ekspres: Aeropress, phin, Magica S PID, Lelit Mara X
  • Młynek: Niche Zero, Compak K3 Touch, DF64
« Odpowiedź #492 dnia: 02 Lipiec 2024, 17:15:20 »
To raczej kwestia warunków gwarancji. Jeśli chodzi o samochody, to też... jeśli z OC, to w sumie przysługuje pokrycie starty (ubezpieczyciel płaci...), ale jak samemu się rozwaliło to już zależy od polisy lub dobrej woli/chęci reklamy ;)  warsztatu...

Offline fill Mężczyzna

« Odpowiedź #493 dnia: 02 Lipiec 2024, 17:33:47 »
Ale po co wszystko relatywizować, to nie fizyka kwantowa
 Gówno śmierdzi, a perfuma pachnie - przepraszam za dosadny język, ale tak to widzę.
Premium jest premium - w obsłudze i serwisie.
Nie kwestionuje tego, że awaria jest niemożliwa, tylko czego dotyczy i jak jest załatwiania.

Offline popcorn

• Ekspres: tygielek, tygielek, tygielek, Rota, LMLM
  • Młynek: ZP6 Special, Kinu M47, Niche Zero
« Odpowiedź #494 dnia: 02 Lipiec 2024, 17:36:32 »
Dwa razy kontaktowałem się z serwisem Coffeedesku i dwa razy byłem pozytywnie zaskoczony jakością obsługi :poklon: :poklon: :poklon:.
Faktem jest, że nigdy nie były to jakieś poważne naprawy, ale za każdym razem czułem się potraktowany "po królewsku". Raz gość z serwisu nie znał odpowiedzi na moje pytanie to zadzwonił do LaMarzocco i przed upływem pół godziny oddzwonił do mnie z interesującymi mnie informacjami, a za drugim razem to czułem się aż niezręcznie, że po tym wszystkim co dla mnie gość z serwisu zrobił zapłaciłem za część 16 zł. z przesyłką :).
Nie myśl samodzielnie, zostaw to ekspertom!

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi