Na początku grudnia dotarły do mnie świeże ziarenka.
Mieszankę Milano znam od dawna, ostatnie wypały z zastosowaniem lepszej jakości arabiki, bardzo dobrze się skomponowały z dobrej jakości robustą. Mi osobiście ta mieszanka bardzo odpowiada. Ciemna czekolada, carmel, piękna orzechowa crema. Bardzo zrównoważona. Z długim posmakiem.
Bardzo miłe zaskoczenie to GWATEMALA HONEY YELLOW BOURBON, bardzo przyjemne delikatne cytrusy „osłodzone” czekoladą, fajny przyjemny długi after. Piękna crema. Jeszcze lepsza jak dla mnie z odrobiną ciemnego cukru trzcinowego Muscovado Bilington’s.
PERU TRES MOSQUETEROS fajne smoliste z fajnym posmakiem, przyjemna kwasowość i orzechowy after.
Świetne kawy w rozsądnych cenach i fajnie, że można je kupić w opakowaniach 500 g. Szczególnie jak ktoś chce kupić do przetestowania. Dla mnie zawsze opakowania 250g były za małe, by rozsmakować się w danej kawie i wstrzelić się w prawidłowe parametry ekstrakcji.
Brawo Coffeesite, w zasadzie nowa palarnia na kawowej mapie.
- Nowa palarnia COFFEESITE -
- Nowa palarnia COFFEESITE -
- Nowa palarnia COFFEESITE -