Autor Wątek: Timemore Sculptor  (Przeczytany 88724 razy)

Offline adios Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca v3, V60, Aeropress
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita, C40 Mk3
Odp: Timemore Sculptor
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Maj 2023, 17:47:04 »
Ale mnie wkurzyli :cenzura: Gdzieś były podane warunki dostawy tych dodatków (młynki ręczne, waga)? Dodałem wagę i pech chciał, że wczoraj wymieniłem walutę na SGD, teraz będę w plecy. Zarządzanie tą kampanią to jeden wielki chaos, aż się zaczynam obawiać o produkcję i jakość młynków które do nas przyjdą.

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Maj 2023, 19:29:43 »
Piszą bw tym mailu, że można zarobić upgrade z 064 na 078.

Ktoś wie gdzie to się robi? Jakoś nie namierzyłem takiej opcji.

Ciekawe czy gdybym chciał to zrobić to lepsza cena też zostaje czy już po tej wyższej?

Offline Tomo Mężczyzna

• Ekspres: Crem One profiler | NS Musica [frankenstein] | Phin
  • Młynek: J-max | Sculptor 064s
« Odpowiedź #122 dnia: 11 Maj 2023, 19:46:49 »
Żeby zrobić upgrade musisz przejść do manage pledge, tam przejść dalej i wybrać add-on z upgrade'em (200$). Także jak masz launch day na 64 to z tego również wychodzi launch day na 78.
Tam gdzieś było info w mailu oryginalnym, tutaj info na Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/timemore/timemore-electric-coffee-grinder/posts/3780791

[EDIT]: przepraszam, ale.sie wczytałem i sam nie rozumiem. Piszą, żeby zwiększyć pledge o 200 $ i tutaj zastanawiałbym się odnośnie wykonania tego, czy nie będą w związku z tym pomyłki itd. 🤔
« Ostatnia zmiana: 11 Maj 2023, 19:53:31 wysłana przez Tomo »

• Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Maj 2023, 20:05:54 »
Jakoś mało przejrzyste to wszystko, im bliżej końca tym mam więcej wątpliwości  :sciana:

EDIT: Zwiększyć ok, ale gdzie? Widzę tylko jakieś okienko bnous pledge.
« Ostatnia zmiana: 11 Maj 2023, 20:09:57 wysłana przez korea83 »

Offline pmichal Mężczyzna

• Ekspres: Cafelat Robot, Orea, Kalita
  • Młynek: Timemore 078 i 078s
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Maj 2023, 22:24:19 »
Oj, komentarze się mocno posypały na Timemore teraz.

@korea83 jak w manage your pledge wejdziesz to strzałka w prawo u góry i wtedy masz dodatkowe opcje.

Ludzie są wkurzeni na dwie rzeczy:
Same mlynki miały być wysyłane wszędzie, teraz Timemore mówi, ze dopiero 15 maja czyli po zakończeniu kampani ogłosi do jakich krajów wyślę i żadnych więcej szczegółów.
Czyli przez dwa dni będą trzymać hajs i się dowiemy czy do Polski wysyłają.
Druga rzecz to add-ons - nie było informacji, że będą tylko do niektórych krajów, dopiero teraz się pojawiła.

Tak jak kampania wyglądała bardzo dobrze, tak na koniec popsuli sobie bardzo.

« Odpowiedź #125 dnia: 12 Maj 2023, 06:22:45 »
jak w manage your pledge wejdziesz to strzałka w prawo u góry i wtedy masz dodatkowe opcje.

Nie mam czegoś takiego, tak przez stronę jak i w aplikacji...

Jedyna opcja jaką widzę to cancel lub change pledge :|

Offline yarbin

• Ekspres: Lelit Grace/ V60 / Aeropress
  • Młynek: Timemore Sculptor 078S / Timemore C3
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Maj 2023, 08:00:36 »
Tak jak kampania wyglądała bardzo dobrze, tak na koniec popsuli sobie bardzo.
Jak dostałem tego maila to też mi się ciśnienie podniosło, wygląda to na taki "chiński chwyt marketingowy"...

Offline shaker

• Młynek: Comandante C40 MK3
« Odpowiedź #127 dnia: 12 Maj 2023, 16:11:30 »
Dziwnie to wygląda. Na grupce facebookowej ogłosili
Cytuj (zaznaczone)
As a shipping& tax-free product, logistics can be a complex issue for us. Over the past two months, we have been working tirelessly to negotiate and communicate with our logistics partners to ensure that we can deliver our products to as many regions as possible. We are pleased to confirm that we are currently able to deliver to the following regions: USA, Canada, Germany, Australia (all), UK, Singapore, Netherlands, Malaysia, Taiwan, Denmark, France, Spain, Poland, Sweden, Japan, Thailand, Hong Kong, Switzerland. We are also in the process of confirming more additional regions within the EU and other parts of the world.

Także Polska teoretycznie jest "bezpieczna", ale zaczynam się zastanawiać jak oni rozumieją "tax-free product". Czy nie okaże się, że dostaniemy do zapłacenia cło i VAT przed odbiorem? W FAQ jest napisane
Cytuj (zaznaczone)
-Great news! We will cover import taxes on all the rewards claimed in our campaign. In the rare instance that we are unable to support free shipping to a particular country, we will refund the purchase unconditionally.
, ale jest też napisane, że będą wysyłać młynki do wszystkich krajów.

24 godziny do końca kampanii. Ciekawe ile osób z 10938 wspierających anuluje przed samym końcem.

Offline adios Mężczyzna

« Odpowiedź #128 dnia: 12 Maj 2023, 16:13:28 »
Już trochę osób anulowało bo było ponad 11 tys. Nadal nie wiadomo co z addonami :/

« Odpowiedź #129 dnia: 12 Maj 2023, 16:18:34 »
Czy nie okaże się, że dostaniemy do zapłacenia cło i VAT przed odbiorem?

Wcale bym się nie zdziwił, że finalnie będziemy musieli sami pokryć koszty celne ;)

Nagle okaże się, że zwracają, ale na przykład tylko do jakiejś tam kwoty ;) Szczerze wątpię żeby mieli nam zwrócić 1/3 ceny młynka, ale zobaczymy, ja nie rezygnuję.

W sumie bardziej mniej interesuje czy faktycznie będzie można wymienić bez problemu 078S na 078...

Offline MatteuszS

• Ekspres: SDB, AP, V60, Clever
  • Młynek: DF83, SD40, 1zpresso Q2, komeś
« Odpowiedź #130 dnia: 12 Maj 2023, 16:30:23 »
"Knock! Knock! This is your last chance to get your grinder.👀+ Shipping Area Announcement
Dear TIMEMORE family,
Our TIMEMORE Electric Coffee Grinder campaign on Kickstarter will end in 24 hours.😊https://www.kickstarter.com/projects/timemore/timemore-electric-coffee-grinder?ref=eqyh87
As a shipping& tax-free product, logistics can be a complex issue for us. Over the past two months, we have been working tirelessly to negotiate and communicate with our logistics partners to ensure that we can deliver our products to as many regions as possible. We are pleased to confirm that we are currently able to deliver to the following regions: USA, Canada, Germany, Australia (all), UK, Singapore, Netherlands, Malaysia, Taiwan, Denmark, France, Spain, Poland, Sweden, Japan, Thailand, Hong Kong, Switzerland. We are also in the process of confirming more additional regions within the EU and other parts of the world.
Last chance to get your TIMEMORE at the lowest price. Miss will regret it.
Hurry up and Grab Your last chance👇
https://www.kickstarter.com/projects/timemore/timemore-electric-coffee-grinder?ref=eqyh87

#timemorecoffee       #coffeebrewing    #coffeegrinder  "

Coś takiego wrzucili na grupę na FB jakoś 2h temu.

Offline pmichal Mężczyzna

• Ekspres: Cafelat Robot, Orea, Kalita
  • Młynek: Timemore 078 i 078s
« Odpowiedź #131 dnia: 12 Maj 2023, 16:37:14 »
Ja zamówiłem 078s i dodałem drugi 078s jako add-ons, który chce zmienić na 078.
Dodałem tez wagę, zobaczymy czy mi jej nie anulują.

Offline Szczympek Mężczyzna

• Ekspres: Rota + alternatywy
  • Młynek: Comandante, E65GBW, X54, Arco w drodze.
« Odpowiedź #132 dnia: 12 Maj 2023, 17:23:13 »
Nierzetelne źródło informacji aka. Lance Hedrick którego wszyscy z jakiegoś powodu słuchają wrzucił kolejny filmik o Sculptorach.
Jakby ktoś chciał zobaczyć jak wygląda korupcja i sprzedawanie się za pieniądze to: link poniżej:

Nowy filmik dzien po tym jak pewien zablokowany głupek zjechany przez nowych forumowiczów napisał, ze ten właśnie youtuber będzie ciągnął temat ile się da :) ciekawe :)
WITAM I POZDRAWIAM :)

Offline apodemus

• Ekspres: Lelit MaraX v2
  • Młynek: Mazzer Philos
« Odpowiedź #133 dnia: 12 Maj 2023, 20:22:44 »
Chociaż potwierdzili, że wysyłają do Polski :)

Ja też zaklepałem swojego, jako pierwszy młynek do espresso i pierwsze zabawy z espresso w ogóle myślę że 064s będzie wystarczający. Zobaczymy co z tego wyjdzie  :)

Offline adios Mężczyzna

« Odpowiedź #134 dnia: 12 Maj 2023, 20:59:15 »
Ja nadal nie wiem co zrobić z wagą. Dodałem ją jako add-on ale według wczorajszego komunikatu nie dostarczają mi jej. Nie wiadomo czy zwrócą pieniądze czy przepadną. Najgorsze że przedwczoraj wymieniłem walutę, ech.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi