Już od jakiegoś czasu zbieram się do napisania tego wątku, ale jakoś tak uciekało. Piszę go na podstawie swojego doświadczenia z 2 egzemplarzami NPF Acsaso używanych z ekspresem Dream. Wiem również, że nie jestem jedyną osobą, u której ten NPF przecieka. Przy używaniu pierwszego dość szybko zauważyłem przeciekanie wokół NPF. Egzemplarz został wysłany do Łodzi na przetestowanie, gdzie przeciekał również na ekspresie testowym i otrzymałem nowy egzemplarz. Początkowo wszystko było w porządku, jednak po kilku miesiącach po porządnym umyciu grupy wraz z uszczelką ponownie zauważyłem wyciekanie wody wokół portafiltra, naprawdę obfite. Ekspres był wtedy użytkowany około roku, wykonując 3 lub 4 kawy dziennie. Przy używaniu normalnego portafiltra Ascaso przez ostatnie pół roku oczywiście nie widzę żadnego przeciekania. Próba reklamowania NPF nie odniosła sukcesu. Uznano, że nie jest to wada fabryczna, ponieważ początkowo wszystko było w porządku, a problem nastąpił w trakcie użytkowania produktu. Zasugerowano zmianę uszczelki grupy, jednak jak wspomniałem normalny portafilter działa bardzo dobrze i nie przecieka. Uszczelka wydaje się zatem w porządku. Zostałem z bezużytecznym gadżetem. Czy są inne osoby, które mają podobne doświadczenia, nie tylko z Dream, ale również z innymi ekspresami Ascaso?