Autor Wątek: Serwis Lelit i Konesso.pl  (Przeczytany 2660 razy)

Offline Tolek

• Ekspres: Lelit Glenda PL41Plus
  • Młynek: Eureka
Serwis Lelit i Konesso.pl
« dnia: 16 Wrzesień 2022, 10:39:57 »
Cześć,

Jest to mój pierwszy post. Czytałem od jakiegoś czasu posty, zdecydowałem się kupić ekspres Lelit Glenda PL41Plus od konesso.pl. Od kilku lat byłem klientem tego sklepu, więc pomyślałem, że to dobry pomysł kupić od nich ekspres i młynek. Niestety ekspres się zepsuł. Okres gwarancyjny minął. Zwróciłem się do konesso.pl i...
Po 1, na stronie internetowej po wypełnieniu zgłoszenia pojawił się błąd, i ponowne próby zgłoszenia nie udały się
Zadzwoniłem, dowiedziałem się ze naprawy pogwarancyjne są wstrzymane?! do odwołania... Po dyskusji z Panią od serwisu udało się uzyskać zgodę na przyjęcie zlecenia (Pani nie była w stanie podać innego miejsca naprawy). Otrzymałem maila, potwierdziłem i dostałem odpowiedź, w której ponownie mowa o wstrzymaniu napraw w związku z problemami kadrowymi, że zrobili jednak dla mnie wyjątek. Super, dziękuję. Dalej mowa o strasznych terminach i że ... że mam zabezpieczyć w oryginalne opakowanie, styropian albo inne materiały, żeby ekspres się nie ruszał podczas wysyłki. Skąd mam to mieć? Firmy, które serwisują inne marki, piszą że dbają o takie rzeczy i wysyłają odpowiednie opakowanie. Przecież to jest ważne!

Widzę, że na forum jest przedstawiciel konesso.pl
Coś chyba nie jest dobrze z obsługą klienta w konesso.pl?
Ktoś wie, gdzie można naprawiać ekspresy Lelit w Warszawie? W Polsce?

Dziękuję
« Ostatnia zmiana: 16 Wrzesień 2022, 10:48:29 wysłana przez ranGo »

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
Odp: Serwis Lelit i Konesso.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Wrzesień 2022, 12:11:50 »
Już działam w temacie  8)  Lada moment moje stanowisko w tej sprawie
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
Odp: Serwis Lelit i Konesso.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Wrzesień 2022, 07:44:52 »
Informacja o wstrzymaniu napraw pogwarancyjnych była zupełnie błędna z naszej strony, ale co do terminu napraw to fakt - obecnie trwa to trochę dłużej niż zazwyczaj.
Kartony zastępcze mamy i stosujemy taką praktykę, nie wiem dlaczego nie zostało Ci to zaproponowane od razu przy zgłoszeniu :(  Mam nadzieje że koleżanki z biura obsługi Klienta już wszystko z Tobą ustaliły  kawka
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi