Pozwolę sobie udzielić odpowiedzi na poniższe punkty w odniesieniu do
BABY T PLUS.
Czego nie chcę:
- HX -
NIE MA- grupy E61 (wiem - jest znakomita, piękna, solidna, zapewnia po rozgrzaniu stabilność temperaturową, a przy okazji upierdliwa do mycia i łatwo się oparzyć) -
NIE MA- zbyt wielu chromów (nie znoszę tego ciągłego polerowania i czyszczenia zakamarków – co innego czystość i higiena ekspresu a co innego ciągłe latanie ze ściereczką „bo się palcuje”

) -
NIE MA ZBYT WIELE, MA PRZÓD I BOKI ZE STALI NIERDZEWNEJ LAKIEROWANEJ PROSZKOWO - 6 kolorów do wyboru plus INOXCzego nie potrzebuję:
- profilowanie ciśnienia -
NIE MA- zawór z gorącą wodą -
NIESTETY MA, ALE NIE MUSISZ GO UŻYWAĆCo chcę koniecznie:
- solidność, trwałość i bezawaryjność – najlepiej sprzęt na najbliższe 40 lat -
BABY T PLUS PRODUKOWANY JEST OD 2018 R A WIĘC DO 40 LAT JESZCZE MU TROCHĘ BRAKUJE. NIEMNIEJ ASCASO PRZEKROCZYŁO JUŻ WIEK 40 LAT A WIĘC MOŻE I BABY T PLUS TYLE POPRACUJE 
- sprzęt do którego dokupię części przez cały okres użytkowania -
TEGO RACZEJ NIKT CI NIE ZAGWARANTUE, OBOWIĄZEK PRODUKOWANIA CZĘŚCI W CAŁEJ UE JEST PRZEZ 10 LAT OD ZAKOŃCZENIA PRODUKCJI DANEGO MODELU- dwa bojlery – moi domownicy piją dużo kaw mlecznych, ja i część gości espresso -
BABY T PLUS MA IZOLOWANY TERMICZNIE TERMOBLOK I BOJLER O POJEMNOŚCI 2,5 LITRA PLUS JOYSTICK DO SZYBKIEGO URUCHAMIANIA I ZAMYKANIA ZAWORU PARY- prosty panel przedni, łatwy do utrzymania w czystości -
MASZ W BABY T PLUS- PID -
MASZ - TEMPERATURA USTAWIANA Z DOKŁADNOŚCIĄ 0,1 ST. c- pompa rota lub coś równie cichego i wydajnego -
JEST- zbiornik na wodę i tacka na ścieki -
ZBIORNIK NA WODĘ O POJ. 2 LITRÓW PLUS TACKA OCIEKOWA DO WYBORU O DWÓCH GŁĘBOKOŚCIACH- oczywiście manometry – technicznie ma być nie gorzej niż w tej chwili -
MA PODWÓJNY MANOMETR- kompaktowe rozmiary – to w końcu sprzęt do domu -
NIEWIELE WIĘKSZY OD UNO/DUO - 350/450/430- prostota użytkowania – ma sobie z nim poradzić i pięcio- i osiemdziesięciopięcio-latek -
BIORĄC POD UWAGĘ PROGRAMOWANE PRZYCISKI I APKĘ - EKSPRES DLA KAŻDEGO !
Co chciałbym, ale nie koniecznie:- timer/stoper – coś co pokaże mi czas ekstrakcji -
MA PODWÓJNY WYŚWIETLACZ - JEDEN POKAZUJE TEMPERATURĘ A DRUGI CZAS EKSTRAKCJI- wskaźnik temperatury, chyba że PID na tyle sztywno trzyma ustawienia -
TRZYMA - WYSOKA STABILNOŚĆ TEMPERATUROWA- wagę lub wskaźnik przepływu -
NIE MA NA WYPOSAŻENIU ALE BEZ PROBLEMU MOŻNA PODSTAWIĆ WAGĘ WRAZ Z FILIŻANKĄ- wskaźnik ilości wody z zbiorniku -
MA CZUJNIK POZIOMU WODY I PISZCZY PRZY MINIMALNYM POZIOMIE WODY
MOŻE PRACOWAĆ NA WŁASNYM ZBIORNIKU NA WODĘ LUB PODŁĄCZONY DO SIECI WODOCIAGOWEJ