Witam wszystkich,
Zainteresował mnie ekspres od WMF, czasem popijałem na lotniskach/kawiarniach i kawa była wyborna (ekspresy profesjonalnie), pomyślałem sobie, ze do nowego domu chciałbym nabyć coś od tej firmy, ale bardziej coś przystępnego. Jednakże mam mieszane uczucia co do ekspresów bardziej przystępnych cenowo (seria 600, celuję w WMF 660), jako, że podobno wewnętrz siedzi Krups, o którym nie mam dobrych opinii. Po prostu nigdy kawa mi nie smakowała z tych ekspresów, a po drugie fatalna kawy mleczne robiła. To jak to w końcu jest?
Rozważam również Miele CM6560 MilkPerfection. Uwielbiam firmę MIELE, nigdy ich sprzęty mnie nie zawiodły, lecz spodziewam się, że sami nie robią tych ekspresów. Co tam siedzi w środku? Opinii i recenzji jest bardzo mało, które niewiele wnoszą.
Za Miele przemawia to, że mogę wyjąć sobie zaparzacz i go wymyć dokładnie, a przy WMF nie jest to możliwe. Wygląd obu sprzętów mi pasuje ( a właściwie żonie). Co doradzicie ? Średnio dziennie robimy ok 8-10 kaw, raczej czarna, mleczna jedynie od święta, jedynie dla gości.