Autor Wątek: prysznic IMS do Lelit Anna 57mm  (Przeczytany 1686 razy)

Offline Obi Wan

• Ekspres: Lelit Anna
  • Młynek: DF-64
prysznic IMS do Lelit Anna 57mm
« dnia: 28 Marzec 2022, 13:46:42 »
Czy ktoś doradzi gdzie kupić i czy warto?
« Ostatnia zmiana: 28 Marzec 2022, 14:04:35 wysłana przez ranGo »

Offline arob

• Ekspres: Lelit MaraX
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita, Comandante C40 NB
Odp: prysznic IMS do Lelit Anna 57mm
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Marzec 2022, 14:24:25 »
Wg mnie nie warto. Fabryczny ma dobrą dystrybucję wody. Wymiarowo pasuje IMS CI 200 IM, ale nie sprawdza się, bo oryginalny prysznic jest lekko zagięty na brzegach.

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Marzec 2022, 14:32:15 »
Znalazłem tylko 1 film gdzie gość włożył IMS-a do grupy 57mm, teoretycznie żaden nie będzie pasował idealnie.
Jak Ci nie szkoda 8 dyszek (IMS CI35WM ), możesz spróbować, samo wkręcenie nie spowoduje że się zniszczy.
Wystarczy tylko przyłożyć, nie trzeba przykręcać, pewnie można by oddać w nienaruszonym stanie.
Sam jestem bardzo ciekaw, w tym IMS otwór pod śrubę tez jest 5mm jak Lelit, zresztą polecany jest do Lelitów i Sage, tylko że grup 58mm.

Mojemu prysznicowi Lelita bliżej jest do 52mm niż do 51,5mm niby tylko 0,5 mm, ale jednak.

Ja wziąłem na próbę Ascaso ( dzięki Grzegorz/Janusz), wygląda praktycznie tak samo jak IMS, jest delikatnie mniejszy niż Lelit-owy i ma większy otwór na śrubę.
Da się go delikatnie dokręcić i wszystko działało.

Woda bokiem nie tryska, strasznie się brudzi ta siatka i podejrzewam, że w ten delikatniejszym luzie będzie się tez zbierał "syf", używałem go 2-3 dni testowo.

Oryginalny prysznic jest bajecznie łatwy do czyszczenia, a dystrybucja wody wcale nie jest gorsza.

Witam, witam i o zdrowie pytam!

Offline Obi Wan

• Ekspres: Lelit Anna
  • Młynek: DF-64
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Marzec 2022, 14:44:38 »
dzieki za odpowiedzi :))

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi