Autor Wątek: Eureka Mignon ZERO - kolejny młynek SD w ofercie Eureki  (Przeczytany 2137 razy)

skansen

• Gość
W rodzinie Mignona pojawił się kolejny młynek Single Dose. Żarna płaskie 55mm. Silnik 310W.
W stosunku do Mignon Single Dose mamy przede wszystkim mniejsze żarna i klasyczną pionową orientację zamiast pochylonej konstrukcji...
74-0[1].jpg

Offline MateoKawiero Mężczyzna

• Ekspres: Bellezza Chiara Leva
  • Młynek: Niche Zero, Arco
Odp: Eureka Mignon ZERO - kolejny młynek SD w ofercie Eureki
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Luty 2022, 21:27:54 »
Żarna 55mm są w Eurece Specialita, więc według mnie trochę słabo z ich strony.

Offline Kekacz Mężczyzna

• Ekspres: Lelit MaraX V2, (było: RS V4 PID, Gaggia Baby Twin)
  • Młynek: Eureka Single Dose, Timemore Slim Titanium, (było: F4 Nano V2, Gaggia MDF Stepless)
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Luty 2022, 21:46:06 »
Uzupełnienie oferty, tak by nie robić konkurencji dla Single Dose. Przemyślane z ich strony.
W młynku: Prima Intenso
"Im więcej wiem o kawie, tym mniej wiem o kawie"

Offline kabzior

• Ekspres: Bianka v3
  • Młynek: 078s
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Luty 2022, 23:27:58 »
Ze strony Eureki bardzo przemyślany ruch. Widzą, że ucieka im bokiem spory hajs bo ludzie zamawiają masowo z Etsy mini-hoperki, wprowadzili do sprzedaży swój, ale raz że dostępność słaba, dwa że cena wysoka, a trzy - wiele osób nie chce modyfikować młynka, nawet oryginalnymi częściami, tylko chce mieć to co kupiła.
Więc wyrzucają całą elektronikę i za tę samą cenę (udało mi się znaleźć w jednym sklepie póki co pre-order, cena ta sama co Specialita) dokładają mini-hoperek z harmonijką. Pewnie wychodzą na tym mniej więcej tak samo, nakłady inżynieryjno/prejektanckie żadne, a wolumen sprzedaży rośnie :)
Ja osobiście uważam, że EMS + zestaw z Etsy jest lepszym wyborem, ale to dla mnie - bo pozwala spróbować i SD i OD i wybrać co się bardziej podoba i do woli zmieniać wedle uznania i aktualnej fazy. Ale w pełni rozumiem, że ktoś wie czego chce i/lub nie chce żadnych modyfikacji, więc fajnie że jest wybór i można kupić to czego się chce/potrzebuje.

Offline Edtheduck

• Ekspres: Oscar II
  • Młynek: Eureka Specialita
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Luty 2022, 07:14:38 »
Pokrętło do regulacji chyba większe niż w Specialita, powinna być wygodniejsza regulacja.
Osobiście wolę kupić hopper od producenta z tłoczonego plastiku niż drukowane z tworzywa o gorszych parametrach.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi