Autor Wątek: Rozterki hiszpańskiego wyłącznika...  (Przeczytany 4075 razy)

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
Rozterki hiszpańskiego wyłącznika...
« dnia: 07 Grudzień 2014, 15:53:47 »
raf77 dobrze wiedzieć o takiej możliwości. Natomiast już nie rozumiem tych kłótni dot RS i Ascaso UNO Prof.  Z Caffe prego zwiałem na to forum bo co wątek "jaki ekspres wybrać" ktoś się pojawiał i wieszał psy na Ascaso i żeby kupować RS a potem Janusz się do tego odnosił i tak cały czas..... jakieś kłótnie. 
Z tego samego powodu przestałem się udzielać na cp i dotąd nie zabierałem głosu także tutaj. Jednak z przykrością stwierdzam nawrót do tamtej retoryki. Odnosi się to do postu Twolipana nt. "obiektywnych informacji" z czarnego PR konkurencji. Nie przypominam sobie abym ja lub ASCASO FACTORY zezwalał komukolwiek na publikacje wewnętrznych materiałów marketingowych firmy ASACASO. Ja tych materiałów nigdzie nie publikowałem i przesyłałem je jedynie do wiadomości zainteresowanych osób. Wygląda więc to na wykorzystanie prywatnej korespondencji do publikacji w celu szkodzenia konkurencji. I to właśnie należałoby określić mianem "czarnego PR". A Twolipan się do tego przyłącza. Apeluję o zaprzestanie "czarnego PR" wobec ASCASO na tym Forum. Właśnie aby uniknąć kłótni jakie panowały na cp.
raff77, jeśli przycisk plastikowy pokryty farbą uważasz za wpadkę ASCASO i to zraziło Cię do tej marki to bardzo Cię za to w imieniu ASCASO FACTORY przepraszam. Ale pamiętajmy o tym, że przyciski te są umieszczane w najtańszych ekspresach ASCASO i w najtańszych młynkach. Stosujmy te same standardy także do sprzętów innych producentów. Tak niskobudżetowych jak i nieco droższych - patrz plastikowe przyciski, plastikowe i zlatujące przy wybuchu pary nasadki dyszy pary itp.
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Offline raf77 Mężczyzna

• Ekspres: rancilio epoca
  • Młynek: fiorenzato f64 evo
Odp: Rozterki hiszpańskiego wyłącznika...
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudzień 2014, 16:07:41 »
Janusz, z całym szacunkiem, do Twojej osoby.
Najtańszym ekspresem i młynkiem rancilio, jest Silvia i Rocky.
Tam się nic takiego nie dzieje, nic się nie urywa nic nie spada i nie obłazi.
Jeśli sprzęt ascaso jest tańszy i ma te dolegliwości, tzn, że firma wybrała zły kierunek, sama sobie szkodząc.
Lepiej sprzedać droższy troszkę produkt i być pewnym jakości, niż sprzedawać niedoróbki oszczędzając grosze a tracąc dobre imię.
To tyle z mojej strony.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudzień 2014, 16:11:39 wysłana przez raf77 »
rancilio epoca & fiorenzato f64 evo

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudzień 2014, 17:35:56 »
Silvia i Rocky w komplecie jest sporo droższa od najtańszego ASCASO BASIC czy ARC z młynkiem. Nie ta półka. Jeśli chcesz już koniecznie porównywać RS to z modelem DREAM lub STEEL. A tu także nic takiego się nic się dzieje, nie urywa, nie spada i nie obłazi.
Ja protestuję jednak przed uogólnieniami. Omawiamy sprawę schodzącej niekiedy (bo nie zawsze to się dzieje, ja jakoś używam młynka z tym przyciskiem od 6 lat i przycisku nie musiałem z tego powodu go wymieniać, podobnie jak u setki innych klientów) farby z plastikowego przycisku. Przycisku, który montowany jest w najtańszych młynkach i najtańszych ekspresach. Sporo tańszych od Rancilio. A uogólniasz to do całej oferty ASCASO. Do tego przycisk (jeśli zdarzy się taki przypadek) wymieniamy gratis. Nie można więc pisać o dolegliwościach w liczbie mnogiej jeśli mowa o tym jednym elemencie.
Do tego trafiłeś pewnie w króciutką wadliwą serię. Od dawna bowiem nie miałem na ten przycisk żadnych reklamacji. ASCASO zwykle szybko reaguje na tego typu sygnały i zmienia dostawcę lub technologię likwidując problem.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudzień 2014, 17:47:24 wysłana przez Janusz »

Offline raf77 Mężczyzna

• Ekspres: rancilio epoca
  • Młynek: fiorenzato f64 evo
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Grudzień 2014, 17:51:53 »
No widzisz, taka mała rzecz a jak zmienia nastawienie człowieka.
Przez ten przycisk, nabrałem jak najlepszego zdania o Tobie i niezbyt dobrego o jakości ascaso, nic nie poradzę.
rancilio epoca & fiorenzato f64 evo

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Grudzień 2014, 17:54:37 »
Wszystko zależy więc (jak zwykle) od punktu widzenia. ;)

Offline maro Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Move
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense, Mazzer Mini E
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Grudzień 2014, 18:11:14 »
Z tego samego powodu przestałem się udzielać na cp i dotąd nie zabierałem głosu także tutaj
I dotąd było dobrze  ;) Na wspomnianym forum CP też narzekałem na DREAM-a i młynek i-mini. Miałem taki zestaw kilka miesięcy i uważam, że to były pieniądze wywalone w błoto. Kupiłem ten sprzęt około 6 lat temu na skutek Twojej nachalnej autoreklamy na caffeprego. Ze sprzętu ASCASO nie byłem zadowolony i nie jest to "czarny PR" z mojej strony pod niczyim adresem tylko moja opinia. Natomiast Twoje odpowiedzi Januszu na krytyczne wobec Ascaso opinie są na prawdę męczące... 

Offline KrzychK

• Ojciec Założyciel
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Grudzień 2014, 18:24:51 »
Natomiast ja miałem dłużej zestaw Ascaso niż maro i byłem zadowolony. Oczywiście, nie porównuję tamtego zestawu z obecnym, bo to inna półka.
I do dziś uważam, że to były dobrze wydane pieniążki (z tego przedziału cenowego).

ps. faktem jest, że jeśli bym uległ autoreklamie, bo mógłbym być wkurzony.... na siebie  :ogien:

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Grudzień 2014, 18:48:04 »
Maro, z tego rozumiem że do tej pory było dobrze bo się nie odzywałem w odpowiedzi na krzywdzące opinie ? Co niektórzy mogli szaleć i zrażać innych do ASCASO. Chulaj dusza, piekła nie ma...
Co innego jest krytyczna opinia a co innego krzywdząca. Z tą pierwszą można polemizować...I to czynię jeśli nikt inny się nie zgłosi.
Opinia KrzychaK świadczy o tym, że nie wszyscy się z Twoją opinią zgadzają. Jest też coś takiego jak odpowiedni dobór sprzętu do potrzeb i wymagań a z drugiej strony do możliwości danej osoby. Może wówczas Twoje potrzeby i możliwości były już na wyższym poziomie ?
Jeśli moje odpowiedzi są męczące dla Ciebie to ich po prostu nie czytaj. Ja też wówczas nie będę miał problemu z odpowiedziami. 8)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi