Autor Wątek: Problem ze spieniaczem LatteCrema DeLonghi  (Przeczytany 2061 razy)

Offline Fylyps

• Ekspres: DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95T
Problem ze spieniaczem LatteCrema DeLonghi
« dnia: 27 Grudzień 2021, 15:36:13 »
Witam Dzień dobry, jestem nowy na tym forum. Jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem ekspres DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95T. Ekspres jest wyposażony w podobno niezawodny system spieniania LatteCrema. Niestety nie minęło nawet 2 tygodnie a spieniacz działa niepoprawnie. Za pierwszym razem (po wyjęciu z lodówki) robi ładną piankę (chociaż i tak mniejszą niż na początku używania), ale za drugim razem po czyszczeniu wodą (ekspres ma taką funkcje po każdym użyciu spieniacza) leci praktycznie samo mleko bez pianki, dodatkowo spieniacz wydaje nieprzyjemny świst. Osobiście przeczyściłem w nim co się da ale problem nie ustąpił.

Co można zrobić w takiej sytuacji? Czy przeczyszczenie MultiClean'em od DeLonghi powinno rozwiązać problem? A może po prostu mam niefarta i trafiłem na jakąś wadliwą sztukę?

Prosiłbym o darowanie sobie komentarzy typu "DeLonghi to g**no" "Było kupić co innego" itp. Jeśli ktoś chce pomóc to bardzo proszę o skomentowanie posta :)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Grudzień 2021, 19:12:18 wysłana przez Fux »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi