Autor Wątek: Słuszny PROTEST mediów!  (Przeczytany 38826 razy)

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
Odp: Słuszny PROTEST mediów!
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Luty 2021, 11:22:10 »
Obejrzyj 2:30 w filmie to zobaczysz, wszystko trzeba palcem pokazać.
No, tak działa totalitaryzm, że przeciwników się wyrzuca i ucisza. I nie wyszli, tylko zostali wyrzuceni i odeskortowani do biblioteki. Twój sposób sklejania treści jest dla mnie z innego wymiaru.

Panowie @Tottoro i @pablockpl  wyjaśnijcie mi taką rzecz: Relatywizujecie wybielając reżim, w którym nie żyjemy, twierdząc że tam nie jest gorzej niż u nas, ba nawet jest lepiej bo nie jest gorzej niż w EU. Chyba w myśl wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale jakoś nie widzę żeby z EU ludzie uciekali do Rosji, a w drugą stronę owszem. Podobnie z wyjazdami zarobkowymi, jakoś Rosja nie wiedzieć czemu nie jest na pierwszych miejscach obleganych Państw przez Polaków chcących dorobić chociażby na wakacjach.

Ja też jestem za swobodnym przepływem towarów i usług i otwartymi granicami. Nie jestem natomiast za proliferacją jedynie słusznego modelu demokracji

No jasne, że wszyscy byśmy chcieli tylko najlepsze rzeczy móc czerpać z otoczenia, ale to pozostaje w sferze wybujałej fantazji.  Trzeba się jednak decydować na to co jest na stole. A jak chcesz żyć w świecie fantazji to zostaje opium i inne takie polepszacze wizji kur..

No więc skoro to nie jest wybór wschód - zachód, to gdzie widzisz tę świetlaną przyszłość ukrytą przed moimi oczami?
« Ostatnia zmiana: 14 Luty 2021, 11:42:48 wysłana przez krystians »

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Luty 2021, 11:45:20 »
Co do dalszej manipulacji tvp vs TVN. TVN jest prywatny i niech robi co chce. Tvp jest polskie i powinno świecić przykładem obiektywnej informacji. A opinie na podstawie informacji możesz wyrobić sobie sam.. Tvp nie ma ci opiniować wiadomości, ktore podaje, ani wmawiać, co masz o tym myśleć.

👍

Jakie to BANALNE, że aż tak TRUDNE do zrozumienia dla niektórych!
》tertium non datur《

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #167 dnia: 14 Luty 2021, 11:50:50 »
Problem jest taki, że to co Polskie jest teraz "Narodowe", a co narodowe to PiSu, a PiS Ci powie jaka jest prawda, jedyna słuszna.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #168 dnia: 14 Luty 2021, 11:55:42 »
Cytat: Fux w Dzisiaj o 10:06:21
Cytat: pablockpl w 13 Luty  2021, 23:16:55

Nie ma obecnie żadnej dobrej opcji w Polsce, ale nie jest tak że jest tylko jeden wybór.

Jaki?
HEHE
Może mi wyjaśni co autor ma na myśli?

No to ja Ciebie pytam, jaki wybór?

Bajka jest taka, że "narodowe" media, zresztą nie tylko one, nie rozróżniają informacji od komentarza.
Jak będę chciał przeczytać komentarz, to sobie poszukam albo będę miał swoje zdanie na podstawie przekazu.
TVPiS operuje tylko komentarzem.

« Ostatnia zmiana: 14 Luty 2021, 12:01:31 wysłana przez Fux »
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #169 dnia: 14 Luty 2021, 11:58:02 »
Chyba półpiętro między wymiarami.

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #170 dnia: 14 Luty 2021, 12:14:10 »

👍

PiS wykończył następną "gałąź gospodarki": wróżki. Już nie ma powiedzenia: wróżka prawdę ci powie, tylko - PiS 🤥
》tertium non datur《

Tottoro

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 14 Luty 2021, 12:31:47 »
aresztowania  Nawalnego

Mówimy o tym miłym dżentelmenie?
archive.org/details/VideoAlexeiNavalnyComparesMuslimsToCockroaches

Nawiasem mówiąc, wielu fachowców zajmujących się tematem polityki wschodniej uważa nawalnego za psyop ruskich służb (np. dr Sykulski).

Tak na marginesie, Nawalny nie ma nic przeciwko włączeniu Krymu w struktury Federacji Rosyjskiej.

« Odpowiedź #172 dnia: 14 Luty 2021, 12:44:00 »
Tak na marginesie, Nawalny nie ma nic przeciwko włączeniu Krymu w struktury Federacji Rosyjskiej.

Widzisz, @Tottoro problem z Wami jest taki, że znajdujecie jakiś promil danego zjawiska i uważacie, że to diametralnie zmienia kompleksową postać rzeczy, jak wcześniej wrzucił @pablockpl żenujące wystąpienie u Putina Borrella. Taką strategię stosuje organizacja Ordo Iuris.
》tertium non datur《

Tottoro

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: 14 Luty 2021, 13:38:33 »
Cytat: Tottoro w Dzisiaj o 12:31:47

Widzisz, @Tottoro problem z Wami jest taki, że znajdujecie jakiś promil danego zjawiska i uważacie, że to diametralnie zmienia kompleksową postać rzeczy, jak wcześniej wrzucił @pablockpl żenujące wystąpienie u Putina Borrella. Taką strategię stosuje organizacja Ordo Iuris.

Bardzo Cię lubię. Przede wszystkim ze względu na zainteresowania historyczne. Zostawmy tę dyskusję, bo rzeczywiście prowadzi na manowce. Nie szukam konfliktu.

Ja mam swój ogląd rzeczywistości Ty masz swój. Szanuję.

Lubię kawę, Ty też. Interesuję się trochę filmem, trochę historią. Ty również. Reszta jest bez znaczenia.

Muszę się zająć energią jonizacji i wiązaniami cząsteczkowymi i takimi tam pierdołami, bo córka ma klasówkę z chemii :) Teraz to mnie najbardziej interesuje :D

Być może szukamy wiedzy w innych źródłach informacji. Ja staram się to robić poza mainstreamem, bo z większej odległości zarówno media reżymowe jak i te tzw. niezależne sprawiają na mnie wrażenie trudnych do odróżnienia. Zostawmy to. Putina też. Ja akurat mam w stosunku do faceta ambiwalentne odczucia, ale znam wielu wyznawców, którzy chętnie przypisują mu większa moc sprawczą niż ją posiada.

Miłej niedzieli

« Odpowiedź #174 dnia: 14 Luty 2021, 14:09:09 »
Masz ambiwalentne uczucia do Putina? Nie, no ja mam jednoznaczne!

Lubię kawę, Ty też. Interesuję się trochę filmem, trochę historią. Ty również. Reszta jest bez znaczenia.

Może to dobra puenta do zakończenia tej dyskusji?!
》tertium non datur《

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #175 dnia: 14 Luty 2021, 15:08:55 »
Możemy zakończyć, bo nie zmierza to do nikąd, Panowie optujący za opcją nacjonalistyczno-wschodnią nie chcą lub nie potrafią żadnych merytorycznych argumentów przedstawić. Same wyrwane z kontekstu detaliki i rozdmuchiwanie ich do rangi światowej. Nie zgodzę się, że wszystko inne nie ma znaczenia. Bo gdybyśmy byli w reżimie totalitarno-nacjonalistycznym, to spora część z nas w ogóle nie zajmowałoby się hobbystycznie kawą.

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #176 dnia: 14 Luty 2021, 15:41:54 »

Bajka jest taka, że "narodowe" media, zresztą nie tylko one, nie rozróżniają informacji od komentarza.
Jak będę chciał przeczytać komentarz, to sobie poszukam albo będę miał swoje zdanie na podstawie przekazu.

Nie cierpię rządowych mediów, bo wciąż epatują rządowymi gadającymi politykami a ci są okropnymi wodolejami. Ale druga strona czyli np. TVN robi wodę z mózgu również na potęgę. Latem byłem świadkiem paru demonstracji antycovidowych, widziałem z boku jak to wygląda, kto i co mówi. To co potem zrobiono w relacji TVN, wyszło tak obrzydliwie i fałszywie, nikczemnie i nie fair, że można sobie wyrobić bardzo mocne przekonanie o tej firmie. I owszem, nie była to li tylko zniekształcona informacja ale przede wszystkim stek obelg, szydzenia, nawet gróźb pod adresem całkiem fajnych ludzi. Nie miałem pojęcia do tej pory, że rzeczywistość telewizyjna może być aż tak zakłamana.

Zakończmy ten wątek, proszę :).

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #177 dnia: 14 Luty 2021, 15:43:55 »
Ale to z tego powodu że firma prywatna "TVN" jest jaka jest, to mamy rzucić się w objęcia Putinowi? no litości.

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #178 dnia: 14 Luty 2021, 15:45:05 »
Ja tam nie zamierzam się rzucać Putinowi. Aczkolwiek podobno teraz więcej w Rosji wolności.
« Ostatnia zmiana: 14 Luty 2021, 15:47:26 wysłana przez Antonio »

Offline siewcu Mężczyzna

• Ekspres: LaPa EP, Aiden, za dużo dripperów
  • Młynek: Ode 2, Aergrind, Krinder
« Odpowiedź #179 dnia: 14 Luty 2021, 15:49:55 »
Ale to z tego powodu że firma prywatna "TVN" jest jaka jest, to mamy rzucić się w objęcia Putinowi? no litości.
Genialny przykład nadinterpretacji i dopowiadania sobie całej otoczki. Antonio napisał prosto - widziałem zajście, widziałem relację w tvn, nie wiedziałem, że tak kłamią. Kropka. Bez pokrętnej logiki, dziwnej ideologii, a tym bardziej agitacji politycznej w jakimkolwiek kierunku. A tu nagle dopisania ideologia do prostej informacji.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi