Autor Wątek: Słuszny PROTEST mediów!  (Przeczytany 38834 razy)

Offline pablockpl

• Ekspres: NS Musica Lux ,Gaggia Baby Class ,Gaggia Gran ,Kalita WAVE 155, Hario V60 02, Aeropress
  • Młynek: F64E v2 , 1ZpressoK-Plus, timemore c3
Odp: Słuszny PROTEST mediów!
« Odpowiedź #135 dnia: 13 Luty 2021, 13:20:15 »
Niech wam będzie, dla tych co są zmanipulowani przez TVN propagandą jest TVP, dla zmanipulowanych przez TVP propagandą jest TVN. I tak wojna Polsko-Polska się ma. Ludzie są podzieleni i dla tego lepiej nie będzie.
Kawa to zapach,aromat i smak, kofeina to dodatek.
Kawa z kolby >aeropress drobny filtr metalowy>Kalita wave > Express automatyczny>Hario V60> kawiarka>ekpress przelewowy >aeropress gruby filtr i papierowe> frenchpress>chemex

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #136 dnia: 13 Luty 2021, 14:14:20 »

Offline Pawcio Mężczyzna

• Ekspres: AP, FP, CD, V60-02, phin, ekspres przelewowy, kawiarka
  • Młynek: Timemore Chestnut, 1Zpresso JX-PRO
« Odpowiedź #137 dnia: 13 Luty 2021, 14:55:02 »
W bardzo podobny sposób powstają religie.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #138 dnia: 13 Luty 2021, 14:55:14 »
Niech wam będzie, dla tych co są zmanipulowani przez TVN propagandą jest TVP, dla zmanipulowanych przez TVP propagandą jest TVN. I tak wojna Polsko-Polska się ma. Ludzie są podzieleni i dla tego lepiej nie będzie.

Powiem Ci, że brniesz bez sensu.
Pokaż mnie tą manipulację?

Festiwal indolencji mam"przyjemność" oglądania co jakiś czas u osoby, dla której nic innego prócz TVP nie istnieje. I ogląda nie dlatego, że jest za pisemnej tylko dlatego, że od zawsze jedynka. Lat 90.

Napiszę tak. Nowak, zegarek, jakiś tam poseł od szkoleń na broń, w których nie brał udziału, to małe miki przy Sasinie, jakimś ministrem od zdrowia i maseczek, Piotrowicza, Pawłowicz, Beatki, Przyłębskiej, tysiąca radiowozów wokół Kaczyńskiego, miesięcznic, asystentów" Macierewicza.

Człowieku, Ty jesteś ślepy czy bardziej Szwejk?
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline Pawcio Mężczyzna

« Odpowiedź #139 dnia: 13 Luty 2021, 14:59:22 »
Bardziej Szwejk  :taktak:

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #140 dnia: 13 Luty 2021, 15:31:57 »
W bardzo podobny sposób powstają religie.
Nie tylko religie.
Popatrzcie na chociażby totalitarny przykład Adolfa. 
- Mały zakompleksiony człowiek z wielkimi ambicjami,
- wymyśla sobie nowy ład i porządek, kto jest dobry a kto zły.
- zawłaszczenie mediów na cele narodowe,
- podporządkowuje sobie wszystkie instytucje publiczne i kulturowe,
- przepisuje historię,
- brata się z klerem -> pamiętne pasy Gott mit uns,
- homoseksualiści, mniejszości i przeciwnicy polityczni zostają odczłowieczeni,
- tworzy swój kraj marzeń  III rzeszę.

A teraz popatrzcie u nas, coś Wam to przypomina?

Offline Pawcio Mężczyzna

« Odpowiedź #141 dnia: 13 Luty 2021, 15:37:35 »
Trudno nie zauważyć analogii...

Offline pablockpl

• Ekspres: NS Musica Lux ,Gaggia Baby Class ,Gaggia Gran ,Kalita WAVE 155, Hario V60 02, Aeropress
Kawa z kolby >aeropress drobny filtr metalowy>Kalita wave > Express automatyczny>Hario V60> kawiarka>ekpress przelewowy >aeropress gruby filtr i papierowe> frenchpress>chemex

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #143 dnia: 13 Luty 2021, 16:40:57 »
To się niestety ma nijak do Twoich skrajnie i niesłusznie symetrystycznych  wypowiedzi. To że każdemu zdarza się kłamać, nie czyni z nas np krzywoprzysiężców czy notorycznych kłamców. Nie można na podstawie jednego zbieżnego detalu projektować równości dwóch rzeczy.

EDIT: tzn. oczywiście wszystko można, tylko nie będzie to mieć nic wspólnego z prawdą czy rzeczywistością.
« Ostatnia zmiana: 13 Luty 2021, 17:11:36 wysłana przez krystians »

Offline WS5 Mężczyzna

• Ekspres: Aeropress, phin, Magica S PID, Lelit Mara X
  • Młynek: Niche Zero, Compak K3 Touch, DF64
« Odpowiedź #144 dnia: 13 Luty 2021, 18:50:08 »
Problem nie jest w mediach, TVNach czy PiSTV...
Dotyczy naszej przyszłości i kierunku w którym chcemy iść. Aktualnie UE usiłuje zbudować kolejna wersję komunistycznego/marksistowskiego ustroju, więc trudno o "jednomyślność". Zwolennicy i przeciwnicy tej koncepcji nie mają szans na jakiekolwiek negocjacje/porozumienie/kompromis... Zwolennicy takiej UE są lepiej zorganizowani, przeciwnicy nie mają nic sensownego do wyboru, wiec w lukę wpasował się PiS :( przejmując zdecydowanych przeciwników takiego systemu, w praktyce realizując socjalizm narodowy :(

Np. ja , mając już 5 na początku wynikającą z PESELu, pamiętając czasy komuny zdecydowanie nie jestem zwolennikiem takiego systemu. To już było :( i do niczego dobrego nie doprowadziło... zresztą analizując historię komunistyczno/socjalistycznych rewolucji i rządów (Związek Radziecki, NSDAP w Niemczech, Kim Ir Sen w Korei, Mao Zedong w Chinach, Fidel Castro na Kubie, Pol Pot w Kambodży) raczej nie należy się niczego lepszego spodziewać :( , choć w teorii, hasłach głosili zawsze równość, sprawiedliwość i mieli silne, realne społeczne poparcie.

UE skutecznie realizuje swoje prawdziwe cele: likwidacja państw narodowych, własności prywatnej itp... choćby artykuł sprzed ~10 lat dalej jest aktualny: https://www.historiasztuki.com.pl/strony/021-12-00-ANTYKULTURA-SYSTEM.html

np. socjalistyczny rząd Hiszpanii trochę wyszedł przed szereg i zbyt szybko stworzył prawo umożliwiające "potrzebującym" zajmowanie nieruchomości (np. gdy właściciel na wakacje wyjechał), UE milczy... bo tak ma wyglądać przyszłość ... https://filarybiznesu.pl/hiszpanie-obawiaja-sie-dzikich-lokatorow-narasta-problem-okupas/a5784

Nie tylko religie.
Popatrzcie na chociażby totalitarny przykład Adolfa. 
- Mały zakompleksiony człowiek z wielkimi ambicjami,
- wymyśla sobie nowy ład i porządek, kto jest dobry a kto zły.

wypisz, wymaluj aktualna UE

- przepisuje historię,

jw.

- brata się z klerem -> pamiętne pasy Gott mit uns,
- homoseksualiści, mniejszości i przeciwnicy polityczni zostają odczłowieczeni,

wystarczy odwrotnie wpisać i mamy rzeczywistość:
- brata się z homoseksualistami,
- kler, mniejszości i przeciwnicy polityczni zostają odczłowieczeni,

- tworzy swój kraj marzeń  III rzeszę.
A teraz popatrzcie u nas, coś Wam to przypomina?

- tworzy swój kraj marzeń UE?

I żeby nie było ;) nie jestem przeciw UE, ale na warunkach z traktatu, czyli współpracujące ze sobą niezależne państwa narodowe.

Offline jarrro

• Ekspres: Nivona stary model , Chemex , Aeropres
  • Młynek: najtańszy
« Odpowiedź #145 dnia: 13 Luty 2021, 21:29:54 »
@WS5  jak rozumiem , jesteś za rozwiązaniami rządowymi PiS? Skoro UE to powrót do komunizmu, to Polska musi iść własną drogą? Przecież prezes jest wpatrzony w Putina jak w Boga i realizuje właśnie plan komunizmu w kraju. Skoro zewsząd otoczeni jesteśmy jak mówisz komunistami, co prawda o wschodzie nic nie mówisz, tylko o zachodzie, to lepiej mam będzie w wersji rosyjskiej komunizmu? Ja wybieram wersję zachodnią. Zresztą bystrzaki komunistyczne z partii rządzącej same się  pogrążają w bagnie i niebawem nie będą zdolni do dorwania do końca kadencji. 

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #146 dnia: 13 Luty 2021, 22:22:30 »
Ja też nie jaram się wszystkim co EU wymyśli. Często stukam się w głowę jak słyszę o kolejnych głupotach wymyślanych przez biurokratów.  Niemniej jednak jak mam wybierać między kierunkiem, a przede wszystkim sposobem realizowania przedsięwzięć, przez EU lub PiS, to wybieram zachód. Z hasłami PiS w wielu dziedzinach rozsądni ludzie mogą się zgodzić, jednak już ze sposobem realizacji ja zupełnie się nie zgadzam. Przede wszystkim to są zupełnie dwa inne światy. Jeden tworzony przez analityków i specjalistów od PR, a drugi realizowany tłustymi łapami, od łapczywie jedzonego śledzia po wiejsku, wycieranymi w zasłonę, i dzielenie skóry na niedźwiedziu.

To nie jest tak, że wzdychałem za poprzednich rządów, były słabe jak to niestety ma w zwyczaju polska polityka. Jednak to co prezentuje obecny rząd, to jest katastrofa. Nie tworzy to niestety żadnej alternatywy dla EU,  wręcz przeciwnie. Nasi najbliżsi sąsiedzi i członkowie grupy wyszehradzkiej, nigdy specjalnie za nami nie przepadali, ale teraz uważają nas za totalnych pojebów i patrzą na nas z przerażeniem, choć sami mają spore problemy polityczne. I to właśnie wujaszka Putina cieszy bardzo.

Poza tym chciałbym zauważyć, że za każdym razem jak ta ekipa dobierała się do władzy czy to AWS czy PiS, to zawsze cofała nasz kraj i powodowała generalny rozpierdziel. Jednak Polacy niestety krótką pamięć mają, bo oni zawsze kreują się na jakąś polityczną nowość, a zawsze ten sam bajzel robią. Dlatego dla mnie PiS nigdy nie był żadnym rozwiązaniem i nigdy takich ludzi z ciasnymi umysłami i wielkim ego nie poprę.

Jednak coś trzeba wybrać, a przede wszystkim przeciwstawiać się jawnej niesprawiedliwości niezależnie od formacji politycznej. PiS dla mnie jest idealną realizacją Orwellowskiego cytatu z folwarku zwierzęcego:

Cytuj (zaznaczone)
Słychać było dwanaście wściekłych głosów, a wszystkie brzmiały jednakowo. Nie było już żadnych wątpliwości, co się zmieniło w ryjach świń. Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim.

Kto nie czytał polecam lekturę, krótka, dobrze napisana i świetnie pokazuje naszą rzeczywistość.

- kler, mniejszości i przeciwnicy polityczni zostają odczłowieczeni,
Tu coś chyba nie pykło..

- przepisuje historię,
wystarczy odwrotnie wpisać i mamy rzeczywistość:
- brata się z homoseksualistami

Tu też nie wiem co masz na myśli, dla mnie wcale odwrócenie nie daje realnego obrazka.
« Ostatnia zmiana: 13 Luty 2021, 22:43:27 wysłana przez krystians »

Offline pablockpl

« Odpowiedź #147 dnia: 13 Luty 2021, 22:50:02 »
 :brawa:  WSS dobra ocena sytuacji w jakiej się znaleźliśmy, ale wybór jest większy niż tylko Pis.  Daj spokój, nie warto im nawet tłumaczyć. Media realizują program manipulacji ludzi żeby sprzyjać komunistyczno-marksistowskiej UE pod wyżej wymienionymi hasłami między innymi tolerancji. Jak już pisałem są zmanipulowani przez jedną z Reżimowych TV nie widzą rzeczywistości, tylko rzeczywistość kreowaną przez te media. Ich obraz rzeczywistości jest zamazany i nie są nawet w stanie zaakceptować że ktoś może myśleć inaczej, a wysyłają filmiki o tym jak łatwo zostać faszystą  :picardpalm:

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #148 dnia: 13 Luty 2021, 22:54:23 »
Uważasz, że Konfederacja to jest opcja ?  :picardpalm:
Szalony Janusz, u którego byłem w domu i dość smutno było poznać jego rodzinę już teraz ex rodzinę, oraz brunatny Bosak, który zazdrości Kaczyńskiemu, bo sam chciałby być współczesnym fuhrerem. Brązowo to widzę z latającymi kulami w szkołach niczym w hameryce.

Bardzo to smutne, że z tej strony ktoś spodziewa się lepszego jutra.

Dalej czekam na próbę obrony zapraszania faszystów i nacjonalistów na świętowanie niepodległości.

Widać nie zrozumiałeś filmu, do którego link dałem, bo wiedziałbyś, że mówi on o tym właśnie jak pewne mechanizmy nieświadomie w człowieku można uruchomić i jest to zagrożenie dla każdego z nas niezależnie od stanu posiadania i wykształcenia. Bezrefleksyjność jest zakałą naszych czasów.
« Ostatnia zmiana: 13 Luty 2021, 23:07:19 wysłana przez krystians »

Offline pablockpl

« Odpowiedź #149 dnia: 13 Luty 2021, 23:16:55 »
Nie ma obecnie żadnej dobrej opcji w Polsce, ale nie jest tak że jest tylko jeden wybór. Wiem o czym mówi ten film, ale widzę że to Ty go do końca nie rozumiesz.
Świadomi ludzi wyszli z tego eksperymentu, a zostali zmanipulowni i na siłę właśnie wywoływali presję, na świadomych! Poszerzając grupę zmanipulowanych faszystów.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi