Przeanalizowałem cały wątek i tak się zastanawiam.
Wyraźnie mi brakuje precyzji przemiału pod espresso w moim C40, to znaczy czasem ciężko się wstrzelić - np. między klikami 6 a 7 za duża różnica.
I tak hipotetycznie się pytam, jak myślicie, co dałoby większą precyzję - i czy w ogóle byłaby istotna różnica między:
1. Red clix do C40 - skok gwintu 14-15 mikronów w zakresie użytecznych do espresso klików,
2. 1Zpresso JE-PLUS - skok gwintu ok. 13 mikronów - tylko tu nie wiadomo, czy te 13 mikronów to średnia, bo wiadomo, że im niższy klik, tym skok mniejszy. Może przy klikach użytecznych pod espresso ten skok jest mniejszy niż 13 mikronów?
Pomijam podatkowe akcesoria itd.
Upraszczając: porównywał ktoś w praktyce przemiał pod espresso robiony Red Clixem z robionym JE-PLUS?
Myślałem też o K-PLUS, bo mieli też pod alternatywy - ale tu jest skok 22 mikrony, czyli niewiele mniej niż na standardowej osi C40 - 28 mikrona.
A da się zmielić w JE-PLUS pod "grubsze" alternatywy - to znaczy osiągnąć taką grubość jak w Komendancie na, powiedzmy, 30-35 kliku? Wiem, że precyzja byłaby mała, ale przy takich grubościach dla mnie to już mniej istotne.