Autor Wątek: jura IMPRESSA F8 ?  (Przeczytany 38764 razy)

Offline wyspiarz

• Ojciec Założyciel
  • Ekspres: Rocket Giotto Evo V2 / Chemex
  • Młynek: Mazzer MINI A digital
Odp: jura IMPRESSA F8 ?
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Sierpień 2015, 10:38:09 »
nie no jak my po 2 duże capu wypijemy to wszystko i taki raczej MAX, co odpowiada w sumie 8miu małym, ale rozpatrując to w jednostkach ale to taki max ;), jednostkowo w praktyce na 2 osoby są to po 1-2 kawy dziennie :)

pzdr. Łukasz

Offline porzeczka

• Ekspres: De longhi
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Sierpień 2015, 12:20:19 »
Halo czy ktoś mi odpowie na moje pytanie?

Offline WS Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Nuova Simonelli Musica, Arin Lever, Saeco Aroma Compact 200, alternatywy
  • Młynek: Mahlkönigi: K30 i Vario Home, Fiorenzato F6 D
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Sierpień 2015, 12:51:13 »
To pytania do Stoll - Espresso.

Offline prestige

« Odpowiedź #33 dnia: 06 Sierpień 2015, 14:34:43 »
Proszę o infomację czy ekspres zamówiony na niemieckiej stronie czymś się różni? Czy wyświetlacz jest w języku niemieckim a w polskiej wersji w polskim? Czy można to zmienić?
A co z instrukcją? czy można gdzieś kupić polska lub w pdf dostać od dystrybutora w Polsce?
Skąd taka różnica w cenie?
Czy do ceny w sklepie stoll oprócz transportu należy coś doliczyć jeszcze?

Niedawno kupiłem jure f8 ze stoll-espresso
Ekspres nie różni się niczym (no po za tym, że zamawiając na niemieckiej nie dostaniesz polskiej instrukcji)
Wyświetlacz można ustawić w języku polskim, w necie nie mogłem znaleźć polskiej instrukcji
cena za przesyłkę to około 20 euro i to wszystko, nic nie doliczamy, ekspres dotarł do mnie po 4 dniach roboczych

Offline porzeczka

« Odpowiedź #34 dnia: 06 Sierpień 2015, 15:46:55 »
Dziękuję za odpowiedź czyli ta cena ok. 800 euro to już jest cena brutto z vatem? Wydawało mi się, że ktoś pisał, że cena netto.
Szkoda że instrukcji nie ma w języku polskim.
Chyba się jednak skuszę, bo cena jest super - nieźle w Polsce sobie doliczają marży.
No i na stronie dystrybutora na Polskę pisze, że gwarancja jest na ekspresy kupione w europie więc super. W nivonie pisze, że tylko polskie respektują, choć to chyba niezgodne z prawem.

Offline prestige

« Odpowiedź #35 dnia: 07 Sierpień 2015, 01:18:26 »
Dziękuję za odpowiedź czyli ta cena ok. 800 euro to już jest cena brutto z vatem? Wydawało mi się, że ktoś pisał, że cena netto.
Szkoda że instrukcji nie ma w języku polskim.
Chyba się jednak skuszę, bo cena jest super - nieźle w Polsce sobie doliczają marży.
No i na stronie dystrybutora na Polskę pisze, że gwarancja jest na ekspresy kupione w europie więc super. W nivonie pisze, że tylko polskie respektują, choć to chyba niezgodne z prawem.

Zgadza się, to cena brutto
Dokładnie razem zapłaciłem €865,94 przez paypal, przesyłka 15euro, 2.5euro dodatkowe ubezpieczenie na wszelki wypadek + 845 euro ekspres

Offline porzeczka

« Odpowiedź #36 dnia: 07 Sierpień 2015, 14:01:18 »
Dziękuję za odpowiedź. W necie znalazłam instrukcję po polsku do impressa xs 90 większy ale myślę, że obsługa będzie zbliżona.
Więc muszę po urlopie zamówić F8 :)

Offline andyrym Mężczyzna

• Ekspres: jura impresja F8
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Sierpień 2015, 00:06:32 »
przy kilku to chyba przy 4 najmniej z czego każdy po 2 kawy ;), no chyba, że goście są co 2 dni.

pzdr. Łukasz

..... taka ilość to normalne użytkowanie... :pycha:  lubimy kawkę.... sam pijam ok.4-5 dziennie.... a przy koleżankach żony i częstokroć większej ilości gości..... to raczej niewiele.... :-D

Cytat: porzeczka w 05 Sierpień  2015, 15:08:09
Cytuj (zaznaczone)
Proszę o infomację czy ekspres zamówiony na niemieckiej stronie czymś się różni? Czy wyświetlacz jest w języku niemieckim a w polskiej wersji w polskim? Czy można to zmienić?
A co z instrukcją? czy można gdzieś kupić polska lub w pdf dostać od dystrybutora w Polsce?

.....moim zdaniem instrukcja będzie raczej zbędna..... po zmianie języka na polski, wszystkie informacje i opcje są na wyświetlaczu....
....każdą czynność poprzedzona jest komunikatem....a konserwacja na zasadach ogólnych, jak dla innych ekspresów...
Modyfikuj wiadomość
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2015, 07:20:45 wysłana przez fux »

Offline porzeczka

« Odpowiedź #38 dnia: 28 Sierpień 2015, 14:38:57 »
Dziękuje.
W stoll ekspresso już niestety nie ma jury F8 napisano mi, że wychodzi już z produkcji, zostaje mi więc F9 - chociaż i tak sie bardziej opłaca niż w Polsce.

Offline porzeczka

« Odpowiedź #39 dnia: 29 Sierpień 2015, 10:57:38 »
Znalazłam jeszcze w innym niemieckim sklepie za 819 euro F8 jakby ktoś był zainteresowany. :)

Offline porzeczka

« Odpowiedź #40 dnia: 29 Sierpień 2015, 14:57:51 »
I jeszcze pytanie do znawców czy w F9 można zmienić wyświetlacz na j.polski? Czy to tylko następca F8 czy ma coś innego w sobie?>

Czy ktoś zamawiał w tym sklepie?
 best-in-jura.de

Offline Megii

« Odpowiedź #41 dnia: 18 Luty 2016, 08:41:38 »
Z tego co udało mi się dowiedzieć F 9 nie ma polskiego menu. Polskie menu wygrywa w Polsce, polski serwis do urządzeń które sami sprzedają dużo drożej niż w De. Pytanie czy maga wgrać i za ile?

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Luty 2016, 15:22:38 »
Jura F9 z polskiej dystrybucji oczywiście ma język polski, co do ekspresów z Niemiec to nie wiem czy uda się wgrać w serwisie menu.
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline porzeczka

« Odpowiedź #43 dnia: 31 Maj 2016, 08:28:34 »
Mam F9 kupione w stoll - espresso i ma wgrany j.polski - wystarczy zmienić język.

Offline Tessa

• Ekspres: Jura J 6
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Listopad 2016, 19:52:27 »
a czy ktoś tam kupił E 8/ E80  czy one mają język polski??? Chcę kupic rodzicom na 50 lecie ....a oni innego języka raczej nie ogarną...

bo są sprzeczne info...w stoll powiedziano ze nie, a na forum tym i podobnym ludzie piszą ze jezyk polski jest...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi