Autor Wątek: Lelit Anna - stal polerowana czy szczotkowana? Różnice w wyglądzie...  (Przeczytany 1258 razy)

Offline Bunny

• Ekspres: Lelit Anna PL41LEM
  • Młynek: Lelit Fred PL044MMT
Witam :) Zdecydowałam się już prawie ostatecznie na ekspres Lelit Anna, myślę o modelu ekspresu PL41 LEM albo PL41 TEM. Niestety ;) zaczęłam oglądać filmiki z nimi na you tube i kompletnie zgłupiałam  :o wydaje mi się, że niektóre są bardzo błyszczące, jak lustro: polerowane a niektóre chyba szczotkowane? W każdym razie ten TEM jakoś bardziej lśni na filmikach, jak lustro a znowu LEM jakoś mniej  8) Czy one są w dwóch wersjach, szczotkowanej i polerowanej czy to po prostu różnica w padaniu światła?
Ten sam problem mam z młynkiem Fred, w jego wersji tańszej i droższej ;)
Czy ktoś wie coś może na ten temat? Bo już miałam zamawiać i oczywiście znowu wątpliwości  ::)

skansen

• Gość
Odp: Lelit Anna - stal polerowana czy szczotkowana? Różnice w wyglądzie...
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopad 2020, 20:43:39 »
Z tego co wiem wszystkie ekspresy w linii 50s są wykonane ze stali polerowanej. W linii VIP - z szczotkowanej.   
Różnice w różnych wersja Anny mogą wynikać z wykończenia narożników, w TEM są wykończone "na kant", w LEM są zaokrąglone. Może to dawać wrażenie, że jest to inny materiał, ale to raczej taka sama stal...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi