Autor Wątek: Covid-19 - zabieracz smaku  (Przeczytany 25705 razy)

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Covid-19 - zabieracz smaku
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Luty 2022, 19:59:42 »
W każdym względzie się mylisz. Nie wyznaję jakichś szczególnych zasad. Tę przytoczoną przez Ciebie znam, ale wiesz, jest z nurtu WHM. Medycyna jest ok, ale na litość boską, nie można na niej polegać jak na Zawiszy, bo skończy się w łóżku u Twojej znajomej ;). Zasada ograniczonego zaufania bardziej mi tu odpowiada.

Offline rapoh

• Ekspres: QuickMill Carola
  • Młynek: Ceado E6P
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Luty 2022, 01:37:14 »
Po prostu zadziwia mnie pewność w stawianiu "odważnych tez" rodem z dyskusji przy świątecznym stole przy butelce żubrówki.

Taki mamy klimat ostatnio:
https://joemonster.org/mg/show/255857

:-)

"Asystent wie wszystko, adiunkt z grubsza, docent coś tam, a profesor wie, gdzie jest docent", że tak ujmę z drugiej strony.

Ale ja, może przez to że jedyna lekarka wśród znajomych jest ordynatorem onkologii, wyznaję inną zasadę:
"Co cię nie zabije to się wzmocni i spróbuje jeszcze raz".

Celowo przekręciłeś (a może ta lekarka?) to powiedzenie, czy autokorekta?
Bo to jednak robi sporą różnicę. Podejrzewam wszelako, że to nie autokorekta :-)
Ciekawa parafraza, może i dla onkologa to coś na rzeczy, ale czy dla specjalisty chorób zakaźnych?

Offline Henry Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Elizabeth, Cafe phin
  • Młynek: Baratza Sette 270, Kazak Tura, MYM54
« Odpowiedź #77 dnia: 24 Luty 2022, 09:11:50 »
Ciekawa parafraza, może i dla onkologa to coś na rzeczy, ale czy dla specjalisty chorób zakaźnych?

No właśnie powiedzenie bardziej pasuje do chorób zakaźnych niż onkologii.

Offline Pawcio Mężczyzna

• Ekspres: AP, FP, CD, V60-02, phin, ekspres przelewowy, kawiarka
  • Młynek: Timemore Chestnut, 1Zpresso JX-PRO
« Odpowiedź #78 dnia: 24 Luty 2022, 17:11:23 »
Odrobinę zbaczając z tematu. Jest tak, jak podejrzewałem od dłuższego czasu. Konta antyszczepów wykorzystywane są obecnie do siania prokacapskiej propagandy. Za antyszczepionkowymi bzdurami produkowanymi na masową skalę stali putinowscy spece od dezinformacji. Pożyteczni idioci podchwycili.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-wojna-rosja-ukraina-w-sieci-wysyp-propagandy-rosyjskiej,nId,5852693

"Z raportu wynika też, że 90 proc. przeanalizowanych kont we wcześniejszym okresie uczestniczyło bezpośrednio w dystrybucji treści septycznych wobec szczepień lub je całkowicie negujących.

Konta w sposób jawny popierają działania Konfederacji albo działania tzw. Kamratów, opowiadających się za ruchem pansłowiańskim, pozytywnie nastawionych do działań Rosji. Konta te na przestrzeni ostatnich miesięcy nawoływały także do unormowanie relacji z Białorusią i usprawiedliwiały działania Alaksandra Łukaszenki."

« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2022, 17:22:56 wysłana przez Pawcio »

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #79 dnia: 24 Luty 2022, 22:06:35 »
To żadna nowość, w opiece zdrowotnej osoby zainteresowane dezinformacją covidową od dawna znają analizy, że 90% treści dezinformacyjnych pochodzi z Rosji i Białorusi. Jak poszuka się w necie wpływy Rosji w Polsce,  to można odnaleźć materialy już sprzed 5 lat o portalach i politykach prowadzących retorykę pro-rosyjską, Oczywiście przoduje konfederacja i nacjonaliści.

Natomiast nasz ukochany rząd naciska na to by wrocławska prokuratura wycofala się z oskarżeń przeciwko Międlarowi. Oskarżająca prokurator za karę została już zdegradowana . Także nasz rząd też nie próżnuje i zamieszanie chętnie wykorzysta.
« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2022, 22:14:54 wysłana przez krystians »

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #80 dnia: 24 Luty 2022, 22:18:07 »
Dajcie sobie już spokój z tą covidoparanoją -- czy pisząc to sieję dezinformację? Rosyjską? Litości. Covid nie działa, to teraz wojna zadziała, jasne. Wszystko nakręcane, rozdmuchane w oficjalnych mediach, aż głowy pękają. Właśnie omamieni tą oficjalną i jakże prawdziwą informacją, Polacy masowo pojechali zatankować swoje auta. Mam nadzieję, że coś dla mnie jeszcze zostanie... Rola mediów w ogłupianiu tłumów jest po prostu pierwszoplanowa i bezpardonowa. Przerażające.
« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2022, 22:20:28 wysłana przez Antonio »

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #81 dnia: 24 Luty 2022, 22:23:20 »
Nie miałem na mysli Ciebie Antonio. Z tego co wiem, to nie media tylko rozsiewana plotka ludzi skłoniły do tankowania i wybierania kasy z kont. Ciekawe kto rozsiewa takie plotki.

Ciekawe czemu rząd już drugą prokurator upupia za Międlara nacjonalistę.
« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2022, 22:31:17 wysłana przez krystians »

Offline pj.w Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Londinium R, Strietman CT2
  • Młynek: Titus Nautilus, Kafatek MC4, Baratza Forte BG, 1zpresso ZP6
« Odpowiedź #82 dnia: 12 Kwiecień 2022, 10:16:25 »
Temat na razie zniknął z polskich mediów, ale... tak wygląda polityka Zero Covid w Chinach na dziś:

https://apnews.com/article/covid-business-health-china-shanghai-55d6a352e9d97fdd2a1cbd83d87f6685

Offline rollo45 Mężczyzna

• Ekspres: Strietman CT2, Londinium R24,
  • Młynek: EK43S ICON
« Odpowiedź #83 dnia: 12 Kwiecień 2022, 12:09:22 »
bagatelizowanie Covid-19 świadczy tylko o niewiedzy i braku rozsądku :)jedno to świadomy wybór w co chcemy wierzyć(Bóg, nauka itp)drugie to racjonalność takiego wyboru i jego konsekwencje, z zasady trudno pogodzić tak różne podejście do rzeczywistości  i dyskutować na dwóch tak odległych biegunach.

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #84 dnia: 12 Kwiecień 2022, 12:55:43 »
Polityka jest obrzydliwa. Polityka tego boga na literę C jest antyludzka.

• Global Moderator
    • Lens tru3
« Odpowiedź #85 dnia: 12 Kwiecień 2022, 14:56:44 »
Antonio to nie polityka jest obrzydliwa tylko świat polityków i oni w nim tkwiący. Niestety zohydzanie nas  do polityki jest na korzyść tychże ohydnych polityków. Jeśli nie będziemy brać czynnego udziału w tym świecie, chociażby w celu kontroli polityków i wyznaczania kierunków, to nas sprzedadzą 10 razy zanim się obejrzymy.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień 2022, 15:02:26 wysłana przez krystians »

Offline rollo45 Mężczyzna

• Ekspres: Strietman CT2, Londinium R24,
  • Młynek: EK43S ICON
« Odpowiedź #86 dnia: 12 Kwiecień 2022, 16:41:50 »
polityka to bardzo wdzięczna dziedzina jak kolega słusznie zauważył to ludzie (nie wszyscy) zajmujący się polityka mogą ja stworzyć na swoje podobieństwo.SARS-CoV-2  to patogen oddechowy nie ma nic wspólnego z polityką :):)
« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień 2022, 17:56:07 wysłana przez rollo45 »

Offline gromog Mężczyzna

• Ojciec Założyciel
  • Ekspres: Crem One 2B R-LFPP Dual, Quick Mill Super Cappuccino, Jura F 50 II, Astoria CKE
  • Młynek: ZF64W, La Marzocco
« Odpowiedź #87 dnia: 12 Kwiecień 2022, 23:43:09 »
Jakieś skutki uboczne odczuwacie obecnie, czy też zmysł smaku i węchu powraca w 100% ?

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Kekacz Mężczyzna

• Ekspres: Lelit MaraX V2, (było: RS V4 PID, Gaggia Baby Twin)
  • Młynek: Eureka Single Dose, Timemore Slim Titanium, (było: F4 Nano V2, Gaggia MDF Stepless)
« Odpowiedź #88 dnia: 13 Kwiecień 2022, 06:52:31 »
Obawiam się, że to mocno osobnicze. Mi wysiadły na 3-4 dni, medialne doniesienia opisywały osoby, które i po pół roku nic nie czuły.
W młynku: Prima Intenso
"Im więcej wiem o kawie, tym mniej wiem o kawie"

Offline WS Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Nuova Simonelli Musica, Arin Lever, Saeco Aroma Compact 200, alternatywy
  • Młynek: Mahlkönigi: K30 i Vario Home, Fiorenzato F6 D
« Odpowiedź #89 dnia: 13 Kwiecień 2022, 08:12:48 »
Znam młodego człowieka, któremu, po ponad roku, węch nie wrócił.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi