Autor Wątek: Młynek Rancilio Stile - przestał dawać znaki życia (śląsk)  (Przeczytany 349 razy)

Offline mtos

Witam Szanowne grono. Mój 3-letni Rancilio Stile kilka dni temu po prostu się nie włączył i tyle. Nie było żadnych dziwnych dźwięków, nic się zakleszczyło, nic nie zaśmierdziało, żadnych przepaleń, mlynek nie został niczym oblany, ani nie miał żadnych innych dzikich przygód, gniazdka i wtyki sprawdziłem. W pewnym serwisie zdiagnozowali to ponoć jako padnięty moduł sterowania i nic sie nie da juz z tym zrobić poza wymianą modułu całego, a modułów nie ma dostępnych, więc trup. Dziękujemy za uwagę.

O ile to rzeczywiście jest moduł, to mogę go bez problemu zdobyć w ciągu tygodnia, ale nadal szukam kogoś sensownego od serwisowania, żeby mi to wymienił, a NAJLEPIEJ na początek zdiagnozował od zera, bo w sumie to nie ufam do końca w tę diagnozę serwisu (skoro nie potrafili znaleźć modułu do zamówienia.

Macie kogoś najlepiej na śląsku do polecenia od takich spraw?

Z góry dzięki za wszelkie polecanki.

Offline kanofu Mężczyzna

• Ekspres: Nuova simonelli Musica, OXO, Alessi, FÓBE CANO, Origami, V60, April, Orea, Clever, Melita 402
  • Młynek: ARCO, C40 MK3, EM48L, Quamar, Wilfa swart,
Odp: Młynek Rancilio Stile - przestał dawać znaki życia (śląsk)
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marzec 2026, 09:45:18 »
Cześć, chętnie pomogę, mam elektronika w firmie który robi takie rzeczy. Odezwij się na PW

Offline mtos

Odp: Młynek Rancilio Stile - przestał dawać znaki życia (śląsk)
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marzec 2026, 15:42:41 »
@kanofu odpisano na PW. Dzięki za odzew.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi