Autor Wątek: MyCoffeeHub.pl – sprawdź kawy, palarnie, promocje i nowości w jednym miejscu  (Przeczytany 3709 razy)

Offline rinzler

• MyCoffeeHub.pl
  • Użytkownik komercyjny
  • Ekspres: Jura Ena5
  • Młynek: Timemore Chestnut C3
Od niedawna zaczynam swoją przygodę z kawą specialty i szybko zauważyłem, że brakuje jednego miejsca, w którym można znaleźć wszystkie polskie palarnie, ich kawy oraz nowości. Ponieważ jest ich skończona liczba 🙂, pomyślałem, że warto to zebrać w jednym przejrzystym katalogu.
W przerwach wolnego czasu postanowiłem stworzyć narzędzie, które ułatwia ogarnianie tego wszystkiego w jednym miejscu.

Chciałbym podzielić się z Wami projektem, który właśnie wystartował — MyCoffeeHub.pl
To baza kaw, palarni i kawiarni tworzona z myślą o polskiej społeczności kawowej — jako uzupełnienie forum i wygodne miejsce do szybkiego sprawdzania informacji, które tutaj często się przewijają.

Strona pozwala na:
- wygodne wyszukiwanie i filtrowanie kaw z rosnącej liczby polskich palarni i nie tylko,
- przeglądanie profilów smakowych, obróbek, regionów, odmian i nowości,
- czytanie krótkich, spójnych opisów każdej kawy,
- korzystanie z KawoNotek – miejsca do zapisywania własnych metod przygotowania ulubionych napojów, notatek smakowych i eksperymentów,
- tworzenie list ulubionych KawoTeki – palarni, kaw, kawiarni, dripbagów, abonamentów kawowych – a następnie ich udostępnianie innym, np. znajomym, rodzinie czy osobom z forum,
- ocenianie palarni, kawiarni, kaw i dripbagów poprzez system społecznościowych głosów: byłem, piłem, kupuję oraz polecam, co pomaga innym użytkownikom szybciej znaleźć wartościowe miejsca i produkty,

Całość jest rozwijana na bieżąco i wciąż w wersji, którą aktywnie ulepszam — dlatego każda opinia, sugestia czy konstruktywna krytyka będzie dla mnie bardzo cenna. Zależy mi, aby to narzędzie realnie pomagało społeczności, a nie było tylko kolejną stroną.

👉 Link: mycoffeehub.pl
👉 Instagram: @mycoffeehubpl

MyCoffeeHub.jpg
« Ostatnia zmiana: 15 Listopad 2025, 16:07:27 wysłana przez rinzler »

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
Ciekawe i przejrzyste, nawet nie wiedziałem, że w Pruszkowie jest jakaś palarnia ;)

Tylko czy będę używał? Nie, kupuję w sprawdzonych palarniach, jest ich całe 3, do tego mam kilka pobocznych, które sprawdzam od święta, czy jest jakieś SweetValley czy TresDragones.

Może jakieś poważniejsze geeki znajdą cel w tworzeniu notek list itp.

Szczerze, wolałbym już agregat zniżek.

Offline rinzler

• MyCoffeeHub.pl
  • Użytkownik komercyjny
  • Ekspres: Jura Ena5
  • Młynek: Timemore Chestnut C3
@wacek_1984

Dzięki za opinię i poświęcony czas — życzę Ci miłej kawki!  :kawa:

Offline wacek_1984

• Ekspres: Aeropress, FP, V60
  • Młynek: Kingrinder K6
Nie, żebym tylko narzekał, ale właśnie wpadłem na coś, co by mi bardzo pasowało.

Czy planujesz dodać alerty na pojawianie się jakichś kaw? Przykładowo:
- SweetValley pojawia się w 4-5 palarniach
- pyk powiadomienie, że jest
- klikam, sprawdzam, kupuję w tej która mi najbardziej pasuje.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi