przyłącze jest 3 fazowe , raczej ciężko mówić o podziałach na brudna/czystą , jest jeden zlew 2 komorowy i umywalka (tak jak to wymaga sanepid) wcześniej było tam jakieś sushi więc sanepid w lokalu jest na pewno. Początkowo będę pracował ja na zmianę z kolegą. Mój błąd chodzi o ekpress 2 grupowy bo jak kolega zauważył więcej nie ma sensu, bo będzie na pewno pracować jedna osoba. Gdyby daj Boże jedna osoba się nie wyrabiała wtedy pomyśle o inwestycji. Co do sprzętu na jakim pracuje hmmm tu właśnie chodzi o "mój brak wiedzy" bo ekspres i młynek firmy nie znam ale coś mi w nim nie pasuje ciężko to określić ale jest dziwny... firmę i model podam w czwartek bo wtedy będę w pracy. Co mi nie pasuje - dziwnie kolba wchodzi niby normalnie sie przyklada-przekręca to jest to tak, że chcąc robić szybko traci sie czas bo nie wchodzi... młynek jak młynek - mieli , ale też nie pasuje mi, że mielenie 8g kawy zajmuje prawie 11 sec (pytałem się do dostałem odpowiedz "ten typ tak ma nie przyspieszysz" , a wiem ze może to być 6-7 sec może mało ale w skali dnia daje dużo. No i przede wszystkim zależy mi też na jego stabilności temperatury bo często gęsto 3-4 dzbanki herbaty wyjdą 5 kaw i już przerwa bo grzeje wodę. to chyba było by na tyle z moich problemów z obecnym sprzętem.
Resumując zależy mi na łatwym montażu kolby , młynku pracjącym wydajnie i szybko i równo mielącym, ekspres 2 grupowy, prostym w obsłudze (nie lubię zbędnej elektroniki) ale też by miał wiele funkcji - oczywiście jeśli trzeba będzie przeżyje bardziej skomplikowany, no i ekspres z ambicjami dającymi pyszną kawę, bo jedyną konkurencją i aż jedną jest Green Coffee Nero jednak mi osobiście ich kawa nie smakuje dobrze ale w końcu to sieciówka mają przewagę. natomiast są oddaleni o jakies 400-500 m i są po drugiej stronie 6 pasmowej ulicy.
Z góry dziękuje za odpowiedzi otrzymane i te przyszłe, mam nadzieje że teraz lepiej się określiłem niż zakładając temat