Autor Wątek: MAHLKÖNIG ek43S  (Przeczytany 10910 razy)

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
Odp: MAHLKÖNIG ek43S
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Sierpień 2024, 19:43:07 »
Przed chwilą namełłem

Q..... ale odkrycia dokonałeś  :lol2: już się wystraszyłem że coś się stało :taktak:
Uwierz mi na słowo że ten potrafi to samo zrobić 3x pod rząd może by dało i 4x ale nie sprawdzałem a jest o 4000 tyś tańszy od Twojego  :lol2:

20240816_173702.jpg

Podaj jeszcze czas w jakim to było iii 'koror" ziarenka.

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Sierpień 2024, 20:37:29 »
ale odkrycia dokonałeś
Bo byłem przekonany, że będzie retencyjna, tak w okolicach 0,2g i w ogóle nie ważyłem.
Podaj jeszcze czas w jakim to było
Mniej niż 2s. Ale mogę zobrazować  bardziej poetycko:

Wrzuciłem ziarna (23,1g) do paszczy Icona
A ten lekko zawył
Przełknąwszy wszystkie naraz
I błyskawicznie (< 2s) wypluł jakby z obrzydzeniem
😁
koror" ziarenka.
Nie ma znaczenia dla jego gargantuicznej mocy.
》tertium non datur《

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Sierpień 2024, 20:46:40 »
I błyskawicznie (< 2s) wypluł jakby z obrzydzeniem
Tak trzymać bo to jest jego zadanie przy podpiętej torebce tam nie ma czasu na sentymenty następny klient czeka w kolejce.

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline Ma_k

• Ekspres: ECM technika V Flow Control
  • Młynek: ECM 64 Manuale, G-iota PRO83VS
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Sierpień 2024, 20:49:44 »
Q..... ale odkrycia dokonałeś  :lol2: już się wystraszyłem że coś się stało :taktak:
Uwierz mi na słowo że ten potrafi to samo zrobić
Myślę że wiele młynków to potrafi.
Mi się podoba, jak ktoś wyraża zachwyt bawiąc się nowymi nabytkami.

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Sierpień 2024, 17:41:56 »
Przyznaję, elektryczny młyn SD to kapitalne udogodnienie dla kawosza. Z rana przeważnie nie ma czasu, więc używałem Ceado, a po południu, jak później wracałem z roboty, to nie chciało się kręcić 1Zpresso, więc znowu piłem te same ziarna co z rana, a teraz raz ciach i zmielone na Iconie.

Na zdjęciu dostawa z tego tygodnia ośmiu różnych kawek od jasnej Etiopii do ciemniejszej Brazylii :pycha: Którą by tu teraz wypić :mhh: Padło na najjaśniejszą, bo z rana była ciemna :D
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpień 2024, 17:46:50 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline Ma_k

• Ekspres: ECM technika V Flow Control
  • Młynek: ECM 64 Manuale, G-iota PRO83VS
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Sierpień 2024, 17:58:32 »
Przyznaję, elektryczny młyn SD to kapitalne udogodnienie dla kawosza.
Dokładnie. Potwierdzam A jak jest czas to inne też się przydają Można pokręcić itd

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi