No właśnie zauważyłem że w De'Longhi praktycznie wszystkie modele automatyczne posiadają karafkę na mleko.
Powiedz mi proszę
@Makgajwer czy w Twoim modelu po wyjęciu karafki jest możliwość korzystania z samej dyszy. Interesuje mnie też kwestia płukania tego rozwiązania z karafką. Czy ten dekielek może funkcjonować bez dedykowanego pojemnika ? Na przykład w celu zaciągnięcia czystej wody z kubka żeby przepłukać ten system mleczny ? Dlatego o to pytam, bo automatyczne płukanie po zrobionej kawie mlecznej może nie być wystarczające, a nie wiem czy są tam jakieś czujniki, które determinują używanie tylko załączonego pojemnika.
Wspominasz, że seria ESAM jest solidniejsza. Masz na myśli tylko i wyłącznie Perfecta ESAM ?
No i jakie elementy/ części są solidniejsze i jak to się przekłada na awaryjność, czy też prace ekspresu ?
Zastanawia mnie w tym modelu co polecasz moc 1350 W. Nie wpływa to na wyraźnie dłuższy czas nagrzewania ?
Skoro już wspomniałeś o serwisancie, to w takim razie proszę serwisantów oraz majsterkowiczów będących na tym forum o wskazanie różnic w konstrukcji poniższych serii ekspresów De'Longhi:
Dinamica ECAM 350 (350.50 i odpowiednik bez karafki 350.35)
Autentica ETAM 29.(29.660 i odpowiednik bez karafki 29.510)
Perfecta ESAM 420.(420.40 odpowiednika bez karafki nie znalazłem).
Kwestia wymiarów, pojemności pojemnika na wodę czy na kawę oraz ilość kaw jest dla mnie nieistotna. Generalnie interesują mnie słabsze punkty w jednej serii czy też jakieś lepsze rozwiązania/ części w innej i jak to się przejawia na codzienną obsługę/ konserwację oraz awaryjność.