Autor Wątek: ✈️✈️✈️ Eggonaut Dripper  (Przeczytany 1730 razy)

Offline Karsin

• Ekspres: V60
  • Młynek: Ode 2 | 1Zpresso
✈️✈️✈️ Eggonaut Dripper
« dnia: 10 Lipiec 2025, 20:28:38 »
Wrzucam w ramach ciekawostki dla wiernych fanów uznanej marki 🔥🔥🔥 MHW-3BOMBER ✈️✈️✈️
Przedziwne urządzenie 😅

https://www.youtube.com/shorts/YIz7feEeyBA
https://mhw3bomber.com/products/mhw-3bomber-eggonaut-dripper

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
Odp: ✈️✈️✈️ Eggonaut Dripper
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipiec 2025, 23:31:35 »
Taki ciekawiej zaprojektowany Gabi Master A. Nie głupie, jak ktoś lubi robić dripy na wyjeździe.
« Ostatnia zmiana: 11 Lipiec 2025, 08:45:52 wysłana przez krystians »

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipiec 2025, 09:08:25 »
Gadżeciarstwo posunięte do granic ludzkiej percepcji... ;)
Niesamowite jest to, że takie chińskie firmy już w zasadzie nas pozamiatały...
« Ostatnia zmiana: 11 Lipiec 2025, 09:17:58 wysłana przez Antonio »

Offline Karsin

« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipiec 2025, 10:04:39 »
Musiałbyś poznać genezę nazwy marki - może wtedy przekonałbyś się do historii 3 chińskich założycieli 🏮🏮🏮, którzy rozgrzewają serca ❤️❤️❤️ i bombardują przemysł kawowy ✈️✈️✈️
Tak naprawdę nie jestem w stanie korzystać z ich produktów przez ten branding kawka

Swoją drogą szkoda, że nie zamiatają innowacjami, tylko w głównej mierze kopiują europejskie produkty :nienie:

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipiec 2025, 10:20:42 »
Mnie też jakoś nie przekonują, cena ich produktów mocno poszybowała od czasów podróbek komesia...
Witam, witam i o zdrowie pytam!

Offline kacperb Mężczyzna

• Ekspres: V60, Kalita Wave, Orea V3, Europiccola
  • Młynek: Kinu, DF64
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipiec 2025, 17:52:14 »
Mnie też jakoś nie przekonują, cena ich produktów mocno poszybowała od czasów podróbek komesia...
To chyba mishief workshop, oni podrabiali komesie.

Tak naprawdę nie jestem w stanie korzystać z ich produktów przez ten branding kawka

Swoją drogą szkoda, że nie zamiatają innowacjami, tylko w głównej mierze kopiują europejskie produkty :nienie:

O ile ten wojskowo-militarny branding jest mega odrzucający (dla mnie) to mam jeden produkt od nich - deszczownicę i jest o niebo lepszy od podobnego rozwiązania od timemore. Przede wszystkim w tym, że dobrze 'siedzi' na dripperze, czego mózgi z timemora nie ogarnęli :D
To podróżne jajo jest dość innowacyjne - zaparzacz, deszczownica w podręcznym pakunku. Do tego strona wizualna się wyróżnia, mało jest produktów kawowych, które są 'fun'.
Które europejskie produkty podrabiają chińscy bombowcy?

Offline Wiszczu

• Ekspres: Ascaso Arc, Puristika, V60, phin, aeropress, switch
  • Młynek: DF64 GEN 2, Timemore C3
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lipiec 2025, 17:52:39 »
Oglądam kanał na youtub gdzie dziewczyna wiele razy powtarza - w Chinach/ali dostajesz to za co płacisz.
Bomber ma ceny wyższe niż inni z ali, ale parę rzeczy kupiłem i wiem już za co płacę. Ich NPF sprawia wrażenie lepiej wykonanego niż oryginalna kolba ECM. Kupiłem pierścień/lejek na kolbę - solidny kawałek stali. Kupiłem inny, połowę tańszy - ma przebarwienia po pierwszej zmywarce. Ich sitka mają opinie bardzo dobrych, ich młynek zbiera super recenzje.

Ich ceny nadal są niższe niż całej reszty europejskich wynalazków, które nie przesadzajmy nie są odkrywcze. NextLevel Pulsar? 270zl, tricolate? 300zl Czym one się różnią? Wielkością komory, rozmieszczeniem otworków.
Tu dostajesz chyba podobny w działaniu dripper, dość zabawny kształt plus opakowanie, które nie jest zwykłym woreczkiem.
Używają dobrych materiałów, starają się o dobre wykonanie i dodają podatek dla bogatego zachodu. Bo dlaczego mają sprzedawać taniej niż pozostali?

Czy to jest super dripper? Czy jest odkrywczy? Czy jest wygodny? Nie mam pojęcia, ale pisanie 'o jej, jacy są drodzy' bo nie sprzedają za 1/10 ceny jaką chcą firmy europejskie tylko za 1/2 jest dziwne.
I tak te wspaniałe marki europejskie/amerykańskie zlecają robienie tego w tych samych fabrykach.

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lipiec 2025, 18:44:38 »
Bo dlaczego mają sprzedawać taniej niż pozostali?
wspaniałe marki europejskie/amerykańskie zlecają robienie tego w tych samych fabrykach.

No właśnie. Jestem pełen podziwu dla chińskiej przedsiębiorczości ale i obaw o losy naszej. Wkrótce będzie można kupić paloną kawę w Chinach z wysyłką do EU... ;)

Offline Karsin

« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lipiec 2025, 18:57:38 »
O ile ten wojskowo-militarny branding jest mega odrzucający (dla mnie) to mam jeden produkt od nich - deszczownicę i jest o niebo lepszy od podobnego rozwiązania od timemore. Przede wszystkim w tym, że dobrze 'siedzi' na dripperze, czego mózgi z timemora nie ogarnęli
To podróżne jajo jest dość innowacyjne - zaparzacz, deszczownica w podręcznym pakunku. Do tego strona wizualna się wyróżnia, mało jest produktów kawowych, które są 'fun'.
Które europejskie produkty podrabiają chińscy bombowcy?
Faktycznie, moja wypowiedź nie była dość jasna - tak samo jak niefortunna w temacie gadżetu, którego nikt inny nie ma 😅
Mówiłem ogólnie o chińskich firmach, w nawiązaniu do wypowiedzi @Antonio - nie tylko o tej bombowej 😁

Czy młynki nie są kopiowane? Czy ekspresy nie są kopiowane? Pierwszy z brzegu przykład, który w kontekście ✈️✈️✈️ przychodzi mi na myśl to blind shaker (który sam z resztą miałem) - kopia od Weber Workshops...

« Ostatnia zmiana: 11 Lipiec 2025, 19:02:11 wysłana przez Karsin »

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lipiec 2025, 19:36:09 »
Zaczęło się od skopiowania (może i ulepszenia) młynka Mazzer SJ przez chińską firmę Hey Coffee, wiele już lat temu. Tak mi się wydaje...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi