Autor Wątek: Pomoc w wyborze Oscar II vs ASCASO DUO PID PROF vs Lelit Elizabeth vs Musica  (Przeczytany 7605 razy)

skansen

• Gość
Odp: Pomoc w wyborze Oscar II vs ASCASO DUO PID PROF vs Lelit Elizabeth vs Musica
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Październik 2020, 23:26:11 »
@3DSK
"W VA Prima nie ma presostatu, jest pid." 

Jesteś pewny?
Na schemacie VA  Eagle One co prawda 2 grupowej maszyny widziałem opis regulacji przy bojlerze pary : digital presostat
Przy " małym bojlerze kawowym " tepmperature probe    ( PID )
W Primie chyba podobnie będzie. W  broszurze  od VA  EO Prima  przeglądam ale nie ma jeszcze  szczegółowych danych . Wszystko owiane tajemnicą.

W DB czasem PID steruje bojlerem kawowym a presostat parowym.

Przez "digital presostat" mogli też rozumieć elektroniczny termostat (lub PID) bojlera parowego z jednostkami przeliczonymi na jednostki ciśnienia... Ja bym tego tak nie ujął, ale może autor chciał ująć istotę sterowania i podkreślić łatwą zmianę parametrów, bez potrzeby "kręcenia" presostatem...

3DSK

• Gość
Odp: Pomoc w wyborze Oscar II vs ASCASO DUO PID PROF vs Lelit Elizabeth vs Musica
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Październik 2020, 08:50:47 »
Regulacja temperatury w Prima jest elektroniczna, jakiś pid być musi. Trzeba by już NS pytać o szczegóły techniczne, nawet jak tam jest presostat na bojlerze pary to na pewno komercyjny bo Prima jest takim ekspresem. Ja bym się nie martwił.

Offline damcyk Mężczyzna

• Ekspres: NS Oscar II, Aeropress
  • Młynek: NS Grinta
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Październik 2020, 22:47:11 »
caffelab.it
2350? Według mnie blisko 3k =650eur.
Najtańsza ofertę Na Oscara z Dodatkami jest 3600, Bez dodatków 3000 jak na Caffelab.
Najtańsza  Musica jest 5000.

Wystarczy zmienic walute na funty i aktywowac 10% rabat  za newsletter i wychodzi te 2400 na ten moment

Offline khans

« Odpowiedź #33 dnia: 12 Październik 2020, 23:25:25 »
Dziękuje za odpowiedzi :) pewnie zakupie Oscara ale jeszcze zastanawiam się nad Musica. Co prawda jest 2k różnicy wiec raczej skończy się na Oskarze.
@damcyk a czy to jest potwierdzony sklep po dostawie zamòwienia?

Offline szym-h Mężczyzna

• Ekspres: phin, pl41tem
  • Młynek: Cunill Tron, mym54
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Październik 2020, 10:08:00 »
Najtańsza  Musica jest 5000.
Gdzie znalazłeś Musice w tej cenie ?
Edit: dobra, doczytałem - Coffee Italia
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2020, 10:15:24 wysłana przez szym-h »

Offline damcyk Mężczyzna

• Ekspres: NS Oscar II, Aeropress
  • Młynek: NS Grinta
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Październik 2020, 13:13:44 »
Jestem świeżo po zakupie Oscara i Grinty z caffelab... Niestety nie da się przycebulić i zapłacić w funciakach (ze 2-3 stówki różnicy wychodzi), ale i tak jest to najtańsza opcja. Wrzucę dokładne zdjęcia w wątku z Oscarem jak to przyjdzie z recenzją nowicjusza :)

Offline PiotrekBM Mężczyzna

• Ekspres: LM LM
  • Młynek: Kafatek MC4, Kinu M47, Comandante IH, Ditting KE 640 V (= Mahlkonig K30 V), Acaia Lunar
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Październik 2020, 13:23:26 »
Jestem świeżo po zakupie Oscara i Grinty z caffelab... Niestety nie da się przycebulić i zapłacić w funciakach (ze 2-3 stówki różnicy wychodzi), ale i tak jest to najtańsza opcja. Wrzucę dokładne zdjęcia w wątku z Oscarem jak to przyjdzie z recenzją nowicjusza :)

czekamy na pierwsze wrażenia  :)

Offline MajkJaro

• Ekspres: Ascaso Steel Uno Prof PID
  • Młynek: Mazzer Super Jolly Electronic
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Październik 2020, 22:42:10 »
Super!

Ja powiem, ze na La Claudina z EuroCafe to mam twk niesamowicie powtarzalne szoty ze niedlugo zamowie chyba z 5 kg. Kupuj

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi