Ja przez wysoką powtarzalność rozumiem zawsze te same, stale warunki pracy. Mój jest tylko powtarzalny. Może nie do końca odpowiednio ubralem to w słowa.
Chodzi o to, że nie wiem jaka jest temperatura bojlera. Fakt, ekspres grzeje się czasem 30 minut, czasem i pół dnia jest włączony, zawsze jest dogrzany. Ale temperatura ma jakąś histereze, zależną od termostatu. Kolejno to ilość wody podana w jednostce czasu. Tego też nie znam. Zależy oczywiście to w dużym stopniu od stopnia zmielenia kawy, jej ilości i wagi. Sam wiesz, czasem kawę zrobisz w 25 sekund, a czasem w 30. Może to w pewnym stopniu moje wydziwianie, ale ja powtarzalność widzę tak, powiedzmy to w sposób aptekarski.
Ale poza tym, to jest to fajna maszynka, jak za pieniądze, które za nią zapłaciłem. Kawa bardzo pycha. Oczywiście wielka w tym zasługa naszych forumowych palaczy kawy i masy przeczytanych wiadomości na temat przygotowania espresso.