Jak ma być mały to Baratza jak najbardziej jest OK. Jakość przemiału jest bardzo dobra. Encore, Virtuoso, Precisio - te same 40mm żarna ale Virtuoso i Precisio mają szerszy zakres regulacji, w sensie że mogą mielić drobniej niż Encore oraz nieco grubiej od niego. Encore mieli w zakresie 250-1200 mikronów, Virtuoso i Prcisio 200-1400 mikronów.
Virtuoso o Precio mielą tez nieco szybciej niż Encore. Mają cięższą podstawę. Encore może nie zawsze dać radę z przemiałem do espresso (to zależeć będzie od kawy), Virtuoso i Precisio lepiej tutaj daje radę. Grubszy przemiał docenisz w metodach alternatywnych.
Precisio ma uchwyt na PF. Encore i Virtuoso mielą tylko do pojemnika - co prawda można pod wylot kolbę podstawić ale trochę to niewygodne. I na koniec Precisio ma więcej ustawień - 40 głównych i 11 micro - pozwoli ci się to lepiej w Espresso wpasować. Encore i Virtuoso mają tylko 40 ustawień - co czasem może ale nie musi cię ograniczać.
Jeśli możesz to weź raczej Virtuoso lub jeszcze lepiej Precisio.
Encore może dać radę, ale pewnie za jakiś czas został by młynkiem do alternatyw a do espresso kupiłbyś coś w stylu Eureki

W 40cm i 800 PLN zmieścisz też używany młynek gastronomiczny - co prawda hopper będziesz musiał zdjąć i zastąpić go np. lejkiem od AP czy rurką z plexi. Jedyne ale to ewentualny dozownik. Niby nie przeszkadza ale lepiej się mieli bezpośrednio do kolby. Zobacz
tutaj - bez hoppera będzie akurat na wysokość, ewentualnie ktoś na forum dokładnie ci poda ile wysokości ma Compak K6 bez hoppera

No ale to moje prywatne zdanie i mam nadzieję że forumowicze dodadzą swoje 5 groszy abyś za łatwego wyboru nie miał.