;

Autor Wątek: The Gabi Master A  (Przeczytany 21262 razy)

Offline Miklas Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 2819
  • Pomógł: 30
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
Odp: The Gabi Master A
« Odpowiedź #270 dnia: 15 Marzec 2019, 08:34:17 »
Tak, przemiał nie za drobny, bo poleci bokiem, temperatura nieco wyższa niż w klasycznych driperach, bo ta wieża odbiera trochę ciepła.

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 6811
  • Pomógł: 101
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: The Gabi Master A
« Odpowiedź #271 dnia: 15 Marzec 2019, 09:47:13 »
I to się samo tak robi
Ano. Timer na 4 minuty, zalewasz, jak pika to kawa już gotowa. No i jako referencja super, pomija ułomności ludzkie.

Offline pj.w Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 1624
  • Pomógł: 57
  • Ekspres: Londinium R, Robot, Moccamaster
  • Młynek: Mythos 1, Hedone Honne, Baratza Forte BG, Comandante
Odp: The Gabi Master A
« Odpowiedź #272 dnia: 15 Marzec 2019, 15:56:58 »
Dla mnie jedyny minus, że zbiorniczek ma 150 a nie 200ml.
Ciut mało jak na filtr 155, jeżeli chcemy trzymać się 6gram /100ml.
Preinfuzja załatwia sprawę ale mogłoby być jeszcze prościej. Do Oxo wchodzi ponad 300 ml. Więc tam pewnie da się jeszcze prościej zrobić jedną szklankę.
---
Paweł
Gardelli - Rwanda Muhura / Mastro Antonio - Double Origin

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 6811
  • Pomógł: 101
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: The Gabi Master A
« Odpowiedź #273 dnia: 16 Marzec 2019, 01:00:07 »
Jeśli wolno zalewasz to 200 mieści się na raz.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi

anything