Autor Wątek: Lelit Victoria PL91T  (Przeczytany 68066 razy)

Offline Remar

Odp: Lelit Victoria PL91T
« Odpowiedź #240 dnia: 07 Marzec 2025, 19:02:37 »
Cześć, mój pierwszy post na tej grupie i od razu pytanie, jestem zainteresowany zakupem Lelit Victoria tylko zarówno tu na forum jak i w opiniach dużo jest o kiepsko rozwiązanym zbiorniku na wodę, czy to faktycznie taki problem? Da się go wyczyścić bez większych problemów? Pytanie numer dwa, zakładając że nagnę bardzo budżet i nie porównując cen, czy Lelit Bianca byłby lepszym wyborem? Czy dałoby się jakoś uzasadnić wydanie 8tys na ten ekspres?

Airacobra

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: 08 Marzec 2025, 14:00:38 »
Czy dałoby się jakoś uzasadnić wydanie 8tys na ten ekspres?
To zależy od mnóstwa czynników. Czego oczekujesz od ekspresu. Patrząc na wagę ekspresu, wygląd i rodzaj pompy plus możliwość lepszego sterowania ekspresem z pewnością.
A jaki masz młynek?

Offline jarak10

• Ekspres: Ascaso dream PID / Lelit Victoria
  • Młynek: Ascaso i2-mini / Lelit William pl72
« Odpowiedź #242 dnia: 26 Kwiecień 2025, 09:13:40 »
Cześć, mam dziwny problem. Ekspresu nie używałem około dwóch tygodni, dzisiaj rano po włączeniu chciałem włączyć standardo procedure backflasha na ślepym sitku. Ku mojemu zdziwieniu Lelit nie przechodzi w tryb backflasha. Próbowałem uruchomić procedurę kilkanaście razy również włączający wyłączając ekspres. W skrócie nic nie pomaga, w dalszym ciągu uruchamia zwykły przelew kawy. 

Jakieś pomysły? Czyżby zawór trójdzielny nawalał? Przeszukałem forum i brak informacji.

Offline jarak10

« Odpowiedź #243 dnia: 26 Kwiecień 2025, 12:28:45 »
Edit. Manualnie backflash działa. Woda pięknie cofa się do tacki, tak samo środek czyszczący. Z jakiegoś powodu ekspres „zapomniał” kombinacji klawiszy która uruchamia automatyczną procedurę :o

Miał ktoś taki przypadek? Gdzie szukać problemu? Da się jakoś zresetować ten ekspres do ustawień fabrycznych?

Offline jarak10

« Odpowiedź #244 dnia: 27 Kwiecień 2025, 12:37:07 »
Dziwna sprawa, ale procedura rusza przy kombinacji przycisków 1 i 3

Głowę sobie dam uciąć że ostatnie dwa lata działało to przy kombinacji 1 i 2. Jestem tego wręcz pewny :D czyli przycisk kawy i pary. A teraz aktywuje się kawa + woda

Jak to działa w waszych Victoriach?

Offline Tukidydes Mężczyzna

• Ekspres: Profitec Drive
« Odpowiedź #245 dnia: 27 Kwiecień 2025, 17:27:55 »
Grace/Victoria - od zawsze przycisk kawy i gorącej wody trzymane jednocześnie  [emoji3]

Offline Furgalad

• Ekspres: Lelit Victoria
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita, Nivona Cafe Grano 130
« Odpowiedź #246 dnia: 15 Czerwiec 2025, 15:11:00 »
Witajcie,
Od kilku tygodni podczas spieniania mleka z dyszy spienianie para nie idzie równomiernie, strzela, bucha, a czasem równo, czasem wydaje się, że już się uspokoiło, mleko nabiera gęstości i nagle wybuch i tak w kółko i wszystko zepsute. Nie wiem co się dzieje,  zrobiłam czyszczenie, i niestety nic nie daje, przez co nie da się spienić dobrze mleka, mnóstwo napowietrzonych bąbelków,  jak w wannie, nie wiem czy to jakaś wada, co coś się zepsuło, dawać na serwis, czy coś powinnam jeszcze zrobić? Przez rok od nowości z parą było wszystko okej.

Offline uman Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Victoria, kawiarka, aeropress, V60
  • Młynek: Niche, Kingrinder K6, Porlex mini
« Odpowiedź #247 dnia: 22 Kwiecień 2026, 13:06:03 »
Gdyby komuś się zepsuł wyświetlacz, jak mi ostatnio to można to tanio i dość łatwo wymienić. Tutaj link do części
https://www.tme.eu/pl/details/rex012864awap3n0/wyswietlacze-oled-graficzne/raystar-optronics/rex012864awap3n00000/

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi