Z cremą nie jest tak najgorzej, są kawy które mają jej więcej, inne mniej. Kawa "tańczy. Powinna lać się jednostajnym, równym i cienkim strumykiem. Ekstrakcja jest za długa, powinna mieć najwyżej 30 s licząc od załączenia pompy. Pokaż ciastko najlepiej po ekstrakcji. Na 100% masz kanałowanie. Masz 3 zmienne do opanowania: grubość mielenia, siła ubicia i ilość kawy w sitku. Na początek spróbuj drobniej zmielić kawę, co za tym idzie zwiększ odrobinę czas mielenia, żeby kawy było tyle samo. Ubij tak samo, jeśli nic nie poleci, zostań przy tej ilości i mieleniu kawy, jednak ubij słabiej. I tak dalej. Zmniejszaj ilość kawy przy stałym ubiciu i takim samym mieleniu. Mam nadzieję, że kawa jest świeża. Zmieniaj zawsze tylko jedną czynność, pozostałe dwie minimalnie. Dobrze byłoby mieć NPF, wtedy dokładnie widać co się dzieje z kawą. Jakimś wyjściem (to nie jest to samo co NPF!) jest odkręcenie wylewki, wtedy będzie widać strumyk kawy, jak się zachowuje bez zakrętów w wylewce.