;

Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 683425 razy)

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1089
  • Pomógł: 8
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4980 dnia: 14 Czerwiec 2018, 14:30:17 »
Jeśli kawa jest sprzed miesiąca to to jest Choclate Wave :-). Cioccolato dopiero pierwsza edycja. Cioccolato to raczej "mleczna", delikatna czekolada z odrobiną zatopionej w niej suszonej żurawiny  a "Chocolate Wave": gorzka :-)

Offline kulka Mężczyzna

  • Wiadomości: 573
  • Pomógł: 8
  • Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3, Ascaso i-mini
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4981 dnia: 14 Czerwiec 2018, 14:35:22 »
Oczywiście, miałem na myśli Wave :) Ale zasada przetrzymania trochę kawy sprawdza się i tu :)

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1089
  • Pomógł: 8
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4982 dnia: 14 Czerwiec 2018, 14:41:28 »
To na pewno  :ok:  :kwiat:

Online Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 5272
  • Pomógł: 38
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4983 dnia: 16 Czerwiec 2018, 10:55:51 »
Parę świetnych kaw w promocji na weekend:

Offline dziewiecset Mężczyzna

  • Wiadomości: 304
  • Pomógł: 2
  • Ekspres: Kalita Wave 185, V60-01, Bialetti Fiammetta, Chemex, AP, December Dripper
  • Młynek: Baratza Sette 270W, Aergrind
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4984 dnia: 17 Czerwiec 2018, 17:53:57 »
ok, niższa temperatura 93 stopnie, krótszy czas parzenia 2:15 min. w Aeuropressie, dają z Waszej Kenii dużo porzeczki z cukrem trzcinowym, do tego bym dodał taki subtelny posmak mlecznej czekolady. Kawa mocno owocowa i z tych słodszych. Ogólnie chyba może być dobra na ice dripa, też mrożę właśnie lód na testy <3

PS. Ela dziękuję za edukację w temacie ziaren ;-)

Offline andrak Mężczyzna

  • Wiadomości: 96
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: Gaggia Accademia, Bialetti Mokona, Aeropress, V60, Chemex
  • Młynek: Comandante, Porlex Mini
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4985 dnia: 21 Czerwiec 2018, 07:52:23 »
Lato za pasem, a ja napocząłem opakowanie wiosennego blendu. Dla mnie lato może nie nadchodzić.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi