Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1951205 razy)

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6675 dnia: 25 Wrzesień 2020, 19:59:10 »
Od dawna dla mnie ważniejsza jest treść a nie okładka. Zresztą nie tylko dla mnie. Np. Audun też nie wysila się na nie wiadomo co. Ale jak sobie życzysz, w przyszłości mogę przygotować jakieś kolorowe obrazki ;). Na ceny też warto spojrzeć szerszej a nie tylko na najtańsze -- jeśli będziesz niezadowolony, to mogę Ci oddać Twoje $$, @pawel890.
« Ostatnia zmiana: 25 Wrzesień 2020, 20:02:07 wysłana przez Antonio »

Offline kulka Mężczyzna

• Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2, Aero, Origami + LilyDrip, April, Wilfa classic
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3.5, Ascaso i-mini
« Odpowiedź #6676 dnia: 25 Wrzesień 2020, 20:35:54 »
@pawel890, kupujesz kawę dla smaku czy dla opakowania? Jak dla opakowanie do La Cabra, Hayb, takie klimaty, ale cena też jest pojechana. I, wg mnie, nie odzwierciedla jakości. Rozumiem, że to taka sugestia na przyszłość, co poprawić, w nieco grubiańskich słowach? Bo tak wjechać z butami że nie ma 'dżezi' opakowań to wiesz...  :picardpalm:
« Ostatnia zmiana: 25 Wrzesień 2020, 20:37:55 wysłana przez kulka »

avidrock

• Gość
« Odpowiedź #6677 dnia: 25 Wrzesień 2020, 20:37:50 »
Dla mnie opakowania na ostatnim miejscu. Fakt, że u niektórych  bardzo mi się podobają obrazki, nawet wycinam sobie na pamiątkę. Ale jeżeli w środku była by zła jakość, nie smaczna to bym olał te obrazki czy opakowania. Tak samo u Antonia opakowania może i nie prezentują się ekskluzywnie za to w środku kawa do której chcesz wracać. Niestety ale czasy są takie, że dużo osób  obecnie ocenia i  kupuje wizualnie. Kawa od Lewandowskiego prezentuje się wyśmienicie ale czy zamówię ??? raczej nie  :jezyk:

Offline RufusTF

• Ekspres: Bianca, Olympia Express, Kazak Rota
  • Młynek: Niche Zero, Mahlkonig Vario, Comandante
« Odpowiedź #6678 dnia: 25 Wrzesień 2020, 20:55:14 »
Do tego w dobie nadprodukcji śmieci, pakowania tubek past do zębów w bezsensowne dodatkowe kartoniki, produkowania stosów plastiku do każdego produktu, ja na przykłąd doceniam od jakiegoś czasu prostotę. Akurat odebrałem dzisiaj paczkę od Antonio i ucieszyła mnie jak zawsze :)

Dodam, że liternictwo i projekt graficzny naklejek uważam za bardzo udany.

A tak w ogóle, czy istnieją jakieś łatwo biodegradowalne opakowania, które jednocześnie pozwalałyby na przechowywanie kaw?

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #6679 dnia: 25 Wrzesień 2020, 21:04:10 »
@kulka  Kupuję towar :) Przeżyłbym te 110 zł za 1kg, gdzie konkurencja ma 30% taniej taką kawę lokalnie... ale
Nie chodzi mi o stronę wizualną, tylko o zipper! Możliwość zabezpieczenia kawy. Po prostu wydawało mi się, że zipper i porządne opakowanie to już standard w miarę dobrych palarniach, a tutaj doświadczyłem opakowania jak najtańszej kawy z marketu

Chyba mam prawdo do krytyki?
« Ostatnia zmiana: 25 Wrzesień 2020, 21:07:09 wysłana przez pawel890 »

Offline kulka Mężczyzna

• Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2, Aero, Origami + LilyDrip, April, Wilfa classic
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3.5, Ascaso i-mini
« Odpowiedź #6680 dnia: 25 Wrzesień 2020, 21:37:55 »
Oczywiście, że masz, pytanie tylko czy ta krytyka jest zasadna? Bo dopiero teraz precyzujesz, że chodzi o zipper. Rzadko zamawiam opakowania 1kg, ale z tych które miałem żadne nie miało zippera. 500g częściej, ale zdarzają się wyjątki. 250g owszem, praktycznie zawsze takie zapięcie ma.   Z opakowania i tak trzeba pozbyć się nadmiaru powietrza, najlepiej zwinąć i spiąć klamrą, wtedy obecność zippera jest też sprawą drugorzędną.

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #6681 dnia: 25 Wrzesień 2020, 22:22:28 »
Na ironię losu Antonio pisał w jakimś wątku, że nie trzeba kupować specjalnego pojemnika na kawę, bo dobre opakowanie z zipperem i odpowietrznikiem wystarcza, a tutaj taka wtopa.

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #6682 dnia: 25 Wrzesień 2020, 22:25:29 »
Możesz przytoczyć mój tekst, bo ja sobie tego nie przypominam. Czepiasz się i tyle ;).

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #6683 dnia: 25 Wrzesień 2020, 22:37:06 »
Tak to prawda. Czepiam się o jakość. Najwyraźniej twój zmysł wzroku nie zawodzi. Jakość opakowania w tej cenie to dla mnie skandal. Podtrzymuję opinię.

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #6684 dnia: 25 Wrzesień 2020, 22:39:39 »
Proszę bardzo, możesz złożyć reklamację na adres sklepu i sobie utrzymać swoją opinię. Dziękuję -- każda opinia jest ważna. Co tutaj mój zmysł wzroku?
« Ostatnia zmiana: 25 Wrzesień 2020, 22:43:05 wysłana przez Antonio »

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #6685 dnia: 25 Wrzesień 2020, 22:43:01 »
Nie ma takiej potrzeby spokojnie, To tylko sugestia co warto poprawić.

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #6686 dnia: 25 Wrzesień 2020, 22:46:20 »
Wiele rzeczy warto poprawić :). Można nosić je w głowie przez lata, ale nie zawsze znajdzie się czas i motywację do realizacji. Może Twoja refleksja coś tam zmieni...

Offline jakub_stanecki Mężczyzna

• Ekspres: La Pavoni Europiccola, Alternatywy
  • Młynek: Niche Zero, Arco
« Odpowiedź #6687 dnia: 25 Wrzesień 2020, 23:16:19 »
Czepiam się o jakość. Najwyraźniej twój zmysł wzroku nie zawodzi. Jakość opakowania w tej cenie to dla mnie skandal.

Przeżyłbym te 110 zł za 1kg, gdzie konkurencja ma 30% taniej taką kawę lokalnie...

A spróbowałeś już kawy?
Jak spróbujesz - może wtedy napiszesz o jakości?
Never Give UP †

Offline bMind

• Ekspres: Gaggia New Classic, Kazak Rota, Bialetti Venus, Chemex, AeroPress, Hario V60
  • Młynek: Fiamma MCF 64 OD, Wilfa Svart CGWS-130B
« Odpowiedź #6688 dnia: 26 Wrzesień 2020, 00:15:40 »
Może bez zippera nie można spróbować? :jezyk:

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #6689 dnia: 26 Wrzesień 2020, 10:26:17 »
Czepiam się tylko i wyłącznie o jakość opakowania. :D Wczoraj miałem ciężki dzień i jak odebrałem wieczorem paczkę, opakowanie mnie dobiło.
Dziś rano mogę powiedzieć, że w smaku kawa jest wybitna!

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi