Autor Wątek: Ekspres jak kino domowe  (Przeczytany 5397 razy)

Offline michi99 Mężczyzna

• Ekspres: Ascaso Steel Duo
  • Młynek: Eureka Zanith Club 60e, Baratza Vario, Comandante, Timemore Slim
Odp: Ekspres jak kino domowe
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Październik 2016, 22:13:13 »
Zacząłem wątek, to i go skończę. W temacie cen to chyba napisałem oczywistą oczywistość jednak (choć pewnie i z tym się pewnie nie zgodzicie). Producenci różnych sprzętów oprócz tych wyższej klasy, mają również w ofercie wersje budżetowe, klasy średniej i o takie właśnie mi chodziło. Po prostu wyszło mi jakoś, że dla przeciętnego Kowalskiego/Smitha, będzie to oferta za ok. 3-4 tyś. PLN, czyli ok. 1000 EUR/USD. Wiem już, że nie dotyczy to wszystkich. Pewnie zaraz podacie marki, które nie zniżają się do takich niskich cen. Nie chcę już zaśmiecać forum pobocznym tematem. A przy okazji chciałem napisać, że forum strasznie mnie wciągnęło. Czytam dalej.

Offline piomic

• Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Październik 2016, 22:54:45 »

A jeśli chodzi o kolbę, to ile średnio w kg przepijasz i ile osób regularnie pije kawę u Ciebie w domu?

Ja i żona - espresso i cappucino. Trudno powiedzieć ile przechodzi przez ekspres a ile alternatywnie, zwykle część torby sypię do młynka a resztę zabieram do roboty, nie odważam dawek, nie prowadzę notatek czy dziennika, czasem więcej idzie w domu, czasem w pracy.

essewissa

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Październik 2016, 23:13:23 »
U mnie miesięcznie schodzi 1-1.25kg, dwa doppia i dwa capu dziennie, ale z tej samej dozy 15gr , 4 doppio dziennie, w weekendy 6, czyli pewnie około 1200-1500zł rocznie. A myślałem, ze ja dużo kawy pije :)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi