Autor Wątek: DeLonghi czy Saeco  (Przeczytany 11768 razy)

Offline Glorusek

• Ekspres: Krups
DeLonghi czy Saeco
« dnia: 12 Lipiec 2016, 14:48:36 »
Witam która firma lepsza i Ew, który ekspres do 3.5tys? Miałem kupić Saeco ale w sklepie wrażenie zrobił delonghi 28.465 jakby lepiej zrobiony, uprzedzam ze tylko rozważam te 2 firmy

Offline intersekt Mężczyzna

• Blog o kawie CoffeeTribune
  • Ekspres: Rocket CELLINI V3 PID || Alternatywy: Chemex, Hario V60-01&02, Kalita 155, Melitta, Aeropress, Phin, Bialetti Moka Express 3tz, Bonavita
  • Młynek: EUREKA Mignon, BARATZA Encore, COMANDANTE MK3, Rhinowares
Odp: DeLonghi czy Saeco
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:30:04 »
Jeśli rozważasz tylko te dwie, to jest to wyrzucanie kasy w błoto... Rozważ firmę Nivona lub dołóż do ekspresu Jura.
Blog o kawie: coffeetribune.pl || Moje zdjęcia: https://500px.com/michaldmorawski

Offline Glorusek

« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:34:09 »
Spoko ale nie, czytałem ze niby lepsze ale ja wole coś co będę miał dostęp do serwisu itp a nie znam serwisu nivona czy jura

• Ekspres: Rocket CELLINI V3 PID || Alternatywy: Chemex, Hario V60-01&02, Kalita 155, Melitta, Aeropress, Phin, Bialetti Moka Express 3tz, Bonavita
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:39:10 »
Fakt, z Seaco lub Delonghi często trzeba biegać do serwisu.
Blog o kawie: coffeetribune.pl || Moje zdjęcia: https://500px.com/michaldmorawski

Offline Glorusek

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:40:25 »
Już kupowałem alternatywne produkty niby lepsze jakościowo za lepsza kasę niż popularne i tak się zepsuły, a mam rzeczy które chodzą i chodzą a niby awaryjne ;0

« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:50:19 »
Twoje pieniądze :) A tak poza tym, to nie słyszałem, żeby posiadacze Nivony czy Jury mieli problemy z serwisowaniem swoich ekspresów, nawet już po gwarancji.

Offline Katarzyna

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:57:00 »
W sklepach głównie znajduje się sprzęt Saeco i Delonghi także zapewne dlatego i ja brałam głównie pod uwagę ten sprzęt.
Primadonna XS i Primadonna Exclusive kusi wielkością zaś Saeco Primea Barista ceną i wyglądem. U mnie w grę od porady na forum wchodzi również Jura dlatego przyłączam się do prośby o informację czy ktoś z Was posiada któryś ze sprzętów ? Może powiedzieć coś na temat ich awaryjności itd.  :)

Offline M

• Administrator
  • Ekspres: Strega, Rota, alternatywa
  • Młynek: Philos, Aergrind, C40
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lipiec 2016, 18:00:54 »
Glorusek, po co zakładasz temat skoro już wybrałeś?
Nikt tutaj Ci nie przyklaśnie i nie będzie na kogo zwalić winy jak Ci się ekspres rozpadnie :jezyk:

Offline Glorusek

« Odpowiedź #8 dnia: 12 Lipiec 2016, 21:57:40 »
Krupa mam już 4 lata urobi kawę wiec .. I nic nie wybrałem bo chciałem Saeco ale na żywo wydaje mi się solidniejszy delonghi

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lipiec 2016, 22:35:01 »
Co do Jury czy Nivony to wizyta w serwisie jest naprawdę rzadkością, a jak już coś się stanie to z serwisem nie ma najmniejszego problemu.
Nivona ma sieć autoryzowanych serwisów w całej Polsce, my jesteśmy jednym z nich, co do Jury to sprawa wygląda trochę inaczej bo jest jeden centralny serwis w Warszawie, ale działa bardzo sprawnie i rzetelnie.
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline Spinacz Mężczyzna

• Administrator
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lipiec 2016, 10:24:12 »
W sklepach głównie znajduje się sprzęt Saeco i Delonghi
Nivona też, choćby w euro-agd

Offline Glorusek

« Odpowiedź #11 dnia: 17 Lipiec 2016, 19:09:32 »