Moi Kochani Kawo-maniacy
Mam do was mnóstwo pytań, nawet sam nie wiem od czego zacząć, a więc może powiem co mi dokładnie chodzi po tej głowie, chce uruchomić w mojej gastronomii promocje typu restauracja aioli w Wawie ( do każdej kawy śniadanie za 1 zeta
![Grin [emoji38]](https://forum.wszystkookawie.pl/Smileys/default/grin.gif)
) i chce by klienci posmakowali czegoś więcej niż kawa z automatu.
Więc zacznijmy od samego ekspresu z młynkiem oraz spieniaczem do mleka, jak każdy szukam najlepszych okazji, lecz zależy mi na dobrej jakości, dlatego chciałbym byście polecili mi najlepsze marki w stosunku jakość/cena.
Zastanawiałem się również czy nie szukać okazji za zachodnią granicą, proszę o wasze doświadczenia z tymi sprzętami.
Spodziewam się również że po zakupie tego sprzętu będę musiał go również odnowić, tutaj też mam do was pytanie czy zawsze? ile to kosztuje? i gdzie najlepiej?
Teraz postawmy na samą kawę oraz mleko, chciałbym by była to kawa z lokalnej palarni, jestem z okolic Wieluniu ( łódzkie ) więc pewnie będzie to Łódź, a które według was palarnie są najlepsze i które odmiany kawy będą idealnie pasowały do lokalu gdzie ludzie są początkowymi smakoszami

. Apropo mleka, jakie wy używacie do kaw typu latte itd.
I na koniec szkolenie, samego siebie rzecz jasna

Sam doświadczeniem się nie pochwale, ale zapałem i energią z pewnością. Chciałbym byście pokazali mi wasze źródło wiedzy dotyczące kawy ( blogi, książki, filmy ) i na samym końcu polecili szkolenie z robienia kawy ( opole, łódź, wrocław, katowice )
Dla osoby która będzie mi wstanie znaleźć odpowiedni sprzęt w dobrej cenie, z pewnością na samej wdzięczności się nie skończy
Sprzęt mniej więcej do 10 tys. ale widełki zawsze są
Pozdrawiam i czekam na waszą pomoc