Kupiłem BZ 13 i jestem mega zadowolony....
W dodatku bez PID bo taniej o ponad 1200 pln a doszedłem do wniosku że temperaturę nauczę się z czasem regulowac flushem
a po drugie, że skoro nie dają PID`a do każdego ekspresu to widać że nie jest on niezbędny....
W moim przekonaniu krzywa cena / jakość naparu nie jest jednolita..... im wyższa cena tym bardziej się wypłaszacza...
i o ile pomiędzy ekspresem za 500 a 1500 jest przepaść.... pomiędzy 1500 a 3000 jest różnica...
to powyżej kwoty...powiedzmy 4000-5000 różnice wyczuje już tylko promil koneserów.... Chyba pół roku czytałem to forum zanim zdecydowałem...
Moja wiedza jest jeszcze znikoma w porównaniu do większości bywalców ale generalnie wiem tyle że budowa ekspresów nie jest czymś co zdecydowanie różni się u różnych producentów..... A zestaw pompa-bojler-grupa jest w większości przypadków bardzo zbliżony.....
Ja wybrałem Bezzerę m.in ze względu na wbudowaną grzałkę co znakomicie skraca czas oczekiwania na nagrzanie się ekspresu...
Czy wybierzesz Bezzerę czy Rocketa, czy inny....... to głównie cieszyć będziesz oczy.... Smak mogę obstawiać... w 99 % przypadków będzie zbliżony

ps. poszukaj BZ 07 PID..... o ile dobrze widziałem można wychaczyć w dobrej cenie

Pozdr