;

Autor Wątek: Woda do kawy  (Przeczytany 47990 razy)

Offline lucasd

  • Wiadomości: 817
  • Pomógł: 5
  • Ekspres: Londinium R, exVAM v1.1, exBezzera Giulia
  • Młynek: Pharos 2.0, Feldwood, exQuamar M80e Mk I
Odp: Woda do kawy
« Odpowiedź #450 dnia: 25 Kwiecień 2018, 16:06:41 »
Hendon dobry przepis, ale np. La Cabra na filtry preferuje miękką wodę 30-50ppm ;)

BTW u mnie RO daje 25 ppm, może lepsza membrana u was bądź miększa woda

Offline Drinker

    • coffeedrinkers.pl
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 270
  • Pomógł: 7
    • coffeedrinkers.pl
  • Ekspres: V60, Clever, Chemex, Aeropress, Brewista smart, moka, Gabi, Severin
  • Młynek: Severin 3873, c40
Odp: Woda do kawy
« Odpowiedź #451 dnia: 25 Kwiecień 2018, 16:09:40 »
to spróbuję nalać 50 koncentratu następnym razem :) Przed membraną 220ppm
Właściciel sklepu www.coffeedrinkers.pl

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 5984
  • Pomógł: 87
  • Ekspres: v ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗'] …
  • Młynek: C40MK3; KM3873; Wilfa; Serbski Młynek Turecki; Santos Silent
Odp: Woda do kawy
« Odpowiedź #452 dnia: 25 Kwiecień 2018, 18:48:45 »
miękką wodę 30-50ppm
W sumie, czy twardości węglanowej?

Offline lucasd

  • Wiadomości: 817
  • Pomógł: 5
  • Ekspres: Londinium R, exVAM v1.1, exBezzera Giulia
  • Młynek: Pharos 2.0, Feldwood, exQuamar M80e Mk I
Odp: Woda do kawy
« Odpowiedź #453 dnia: 25 Kwiecień 2018, 21:40:07 »
Raczej obstawiam na: w sumie (TDS) czyli twardość węglanowej plus alkaiczność

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi